Hakkari Üniversitesinde mezuniyet: Öğrenciler aileleri ile birlikte halay çekti

Hakkari Üniversitesinde mezuniyet: Öğrenciler aileleri ile birlikte halay çekti

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler aileleri ile birlikte halay çekerek eğlendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Merzan Mahallesi'nde bulunan Cölemerig Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, üniversitede görevli  öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, idari personel, öğrenciler ve velileri katılırken, Üniversite Rektörü Prof.ç Dr. Ebubekir Ceylan'ın mezuniyet törenine katılmaması dikkat çekti. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Battal Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak mezun olan öğrencilere yeni yaşamlarına uğurlama coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

haberingoruntuleri.gif

Arslan'ın konuşmasının ardından okulun çeşitli bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri verilirken, öğrenciler adına kısa bir açıklama yapan Bahar İnan isimli öğrenci mezun oldukları için mutlu olduklarını bu mutluuklarına ortak olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

İnan'ın konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler öğretim üyeleri ve ailelerinin de bulunduğu Cölemerik Meslek Yüksekoklu'nun bahçesinde keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar. 

Öğrenciler daha sonra aileleri ve okuldaki görevliler ile birlikte kol kola girerek Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendiler.

Burada kısa bir açıklama yapan Üniversite sekretiri Senar Hatim yaklaşık 800 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Bahar İnan isimli öğrenci ise günleridir bir mezuniyet kargaşası yaşadıklarını belirterek, mezuniyet olacak mı olmayacak mı? tartışmaları arasında 4 defa proglamlarının iptal edildiğini söyledi.

Rektörlüğün bu konuda hiç bir açıklama yapmadığına diklkat çeken İnan, böyle bir günde yanlarında olmayan üniversite Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'a tepki gösterdi.

İnan, rektörün bütün protokollerde yer aldığını ancak bu mutlu günlerinde yanlarında olmamasına ne diyeceğini bilmediğini sözlerine ekledi. 

Yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Hakkari üniversitesinde 2014-2015 yılında fakülte ve tüm okullarda 800 öğrencinin mezun olması bekleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.