'Hakkari, şehir stadı olmayan tek il olacak'

'Hakkari, şehir stadı olmayan tek il olacak'

Hakkari şehir stadının yıkılarak yerine, spor kompleksi yapılması stadın yapılacağı yeri tartışmalı hale getirirken, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Aşkan, Hakkari'nin şehir stadı olmayan tek il olacağını savundu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

HAKKARİ - 35 yıllık geçmişi olan Hakkari şehir stadı yıkılarak yerine içinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin bulunduğu bir spor kompleksi yapılmaya başlanırken, Hakkari şehir stadının nereye kurulacağı merak konusu oldu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Hakkari İl Başkanı Mahmut Aşkan, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin şehri futboldan mahrum bırakmak için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade ederek Hakkari’nin şehir stadı olmayan tek il olacağını savundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise şehir stadının Merzan toprak sahasına yapılacağını iddia ettiler.

aksf23.jpg

ASKF Başkanı Mahmut Aşkan, Hakkari'de 35 yıllık geçmişi ve manevi değeri çok büyük olan şehir stadının yıkılıp yerine spor kompleksi adı altında Hakkari futbolunu bitiren bir projenin hayata geçirilmek istendiğini savundu.

Aşkan, yıkılan şehir stadının Hakkari’nin en önemli sembollerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin kendi kafalarına göre hareket etmekle suçladı. Ve Hakkari için yapılacak şehir stadının Merzan toprak sahaya sığmayacağını iddia etti. 

Şehir stadı yapılacağı belirtilen Mezran toprak sahasının ne Türkiye ne de dünyanın hiçbir yerindeki futbol sahası standartlarına uymadığını belirten Aşkan, şunları söyledi: “İçinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğu bir komisyonun Mezran toprak sahada yaptığı ölçümlerde sahanın genişliği 60 metre uzunluğunu ise 140 metre olduğunu tespit etti. Bu ölçülerde burada yapılacak sahanın bir semt sahası görünümünden öteye geçmeyecektir. Hakkarili spor severleri şehir stadına sahip çıkmaya davet ediyoruz”

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise bakanlığın Hakkari’de şehir stadı yerine içinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin bulunduğu 18 milyon TL’lik bir yatırım yaptığını bu yatırımın yapım aşamasının başladığını, Hakkari şehir stadının ise Merzan toprak sahada yapılacağını belirttiler.

Merzan toprak sahada yapılması öngörülen şehir stadının yatırım programına alındığını ifade eden yetkililer bunun için yaklaşık 4 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını, stadın ise 11 bin metre karelik bir alanda 76 metre genişliğinde140 metre uzunluğunda yapılacağını kaydettiler.

Bu tartışmaların gölgesinde, eski şehir stadının bulunduğu alanda yapılması öngörülen spor kompleksinin yapımı devam ederken, şehir stadının nereye kurulacağı konusunun da netliğe kavuşmaması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum