Hakkari Newroz'una izin çıktı, Yüksekova için yeni başvuru yapıldı

Hakkari Newroz'una izin çıktı, Yüksekova için yeni başvuru yapıldı

HDP tarafından Hakkari Merkez'de 21 Mart’ta düzenlenecek Newroz etkinliği için Valiliğe yapılan başvuru kabul edilirken Yüksekova'daki kutlamalar için yeni başvuru yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Newroz Tertip Komitesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu yıl “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz, 30’u il olmak üzere 61 merkezde kutlanacak. Hakkari'de 21 Mart günü kutlanacak Newroz, Tekser konutları altında otogar alanında saat 12.00'de kutlanacak. Bu yılki Newroz'un ön çalışmaları ve Newroz günü için 100 kişi görevlendirilmiştir. Bugünün özgürlük bayramı coşkusunda geçmesi için tertip komitesi olarak tüm ayrıntılar hassasiyetle planlanmıştır. 

Newroz etkinliğine katılacakların huzur ve güven içerisinde katılmalarını sağlamak için oluşturulan tüm çalışma komisyonlarımız bu anlayışla Newroz bitimine kadar  duyarlılıkla çalışacaklardır. Yapılacak duyuru ve kitle çalışmalarında Newroz alanına gelecek halkımızın maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde duyarlı olmaları yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır. Newroz’a HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Muş Milletvekili Şevin Coşkun katılacaktır. Koma Çiya, Koma Sorjiyan ve Murat Demir sahne alacaklardır. Tüm halkımızı Nevrozun direniş ruhu ile 21 Mart günü Newroz alanına bekliyoruz."

YÜKSEKOVA NEWROZ'U İÇİN YENİ BAŞVURU

Öte yandan Yüksekova Newroz Tertip Komitesi, bu yıl ilçede gerçekleştirilecek olan kutlamalara ilişkin açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova ilçe Örgütü binasında yapılan açıklamaya, ilçe Eşbaşkanları’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Yüksekova Newroz Tertip Komitesi Başkanı Avukat Eren Baskın, 21 Mart'ta saat 10.00-16.00 saatleri arasında Eski Stadyum'da yapmayı planladıkları kutlamalar için yeni bir başvuruda bulunduklarını belirtti. Halka katılım çağrısında bulunan Baskın, Yüksekova’da 21 Mart'ta izin çıkması halinde kutlanılacak Newroz programına Lawje Grubu ve Sanatçı Rezan Şirvan'ın yanısıra HDP'li milletvekilleri Sait Dede ve Semra Güzel'in konuşmacı olarak katılacağını açıkladı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.