Hakkari'de Newroz etkinlikleri için hazırlıklar başladı

Hakkari'de Newroz etkinlikleri için hazırlıklar başladı

Hakkari Newroz Tertip Komitesi, kentte 21 Mart'ta gerçekleştirilecek etkinlikler için hazırlık startı verdi.

Hakkari Newroz Tertip Komitesi, bu yıl kentte gerçekleştirilecek olan kutlamalara ilişkin açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda partili katıldı.

Tertip Komitesi Eşbaşkanı Kadir Şahin, 21 Mart'ta saat 10.00-16.00 arasında çarşı merkezinde yapmayı planladıkları kutlamalar için başvuruda bulunduklarını aktardı.

Şahin, "Gerçek demokrasiyi ancak birbirimizin kimliklerine, dillerine, düşüncelerine, kültürlerine saygı duyarak ve kabul ederek gerçekleştirebiliriz. İnanıyoruz ki bu kadim coğrafyada adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mutlaka gerçekleşecektir. Bu düşünce ve inançla 21 Mart'ta kentimizde halkımızın coşkulu katılımıyla Newroz bayramı kutlanacak" diye konuştu.

SANATÇILAR VE KATILIMCILAR

Newroz programına dair de bilgi veren Şahin, sanatçı Murat Demir ile Koma Çiya ve Koma Sorjiyan gruplarının kutlamalarda sahne alacağını belirtti. Şahin, ayrıca HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ile Muş Milletvekili Şevin Coşkun’un kutlamalara katılacağını ifade etti.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.