Hakkari Milletvekili Dede, Ak Partili Zengin'in Dilek Hatipoğlu ile görüşmesini talep etti

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında önceki dönem Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun maruz kaldığı iddia edilen çıplak arama dayatması ve darp iddialarını dile getirdi. Van Barosu'nun raporunu açıklayan Dede, Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan Dilek Hatipoğlu'nu ziyaret ederek olayı bir de kendisinden dinlemesini önerdi.

Hakkari'de yaşanan yaşam hakkı ihlalleri başta olmak üzere son yıllarda Hakkari’de yaşanan sorunları dile getiren Dede, "Hakkari denilince doğal güzellikleri bitki örtüsü, tarım ve hayvancılık, kış sporları değil; Hakkari denilince akıllara ilk gelen yasaklamar, etkin bir şekilde soruşturulmayan öldürme olayları ve adı konulmayan ambargolardır" dedi. 

Etkinlik yasakların sadece HDP'ye yönelik olduğunu belirten Dede il merkezi ve ilçelerinde yaşanan yolsuzluk iddialarına da değindi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum