Bartın, Bayraktar’a sordu: Yüksekova’ya doğalgaz ne zaman verilecek?

Bartın, Bayraktar’a sordu: Yüksekova’ya doğalgaz ne zaman verilecek?

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, yapım ihalesi tamamlanmış doğalgaz boru yapım işi ile ilgili neden hala bir çalışma olmadığını sordu.

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova’da ihalesi yayımlanan 'doğalgaz boru yapım işinin' 4 yıl geçmesine rağmen neden yapılmadığına ve bu konuda ne zaman harekete geçileceğine dair hazırladığı soru önergesini, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye sundu.

Bartın, Bakan Bayraktar'a şu soruları yöneltti:

1. Yüksekova ilçemizin doğalgaz boru hattı yapım işinde yaşanan sorunlara ve mağduriyetlere dair bilginiz var mıdır?

2. Yaklaşık 4 yıldır yapımı devam eden Yüksekova doğalgaz boru hattı yapım işinin belirtilen 450 günlük sürede tamamlanmamasının gerekçesi nedir / bu işin tamamlanmamasına ilişkin bir araştırma-soruşturma başlatılmış mıdır?

3. Yüksekova doğalgaz boru hattı yapım işini alan firmaların neden olduğu mağduriyetlere dair gerekli işlemler başlatılacak mıdır?

4. Bu işin alt yüklenici firması olan Zen-Dan İnşaat’ın emekçilerin maaşlarını ödemediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise emekçilerin mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?

5. 122 bin nüfusa sahip Yüksekova’ya doğalgaz ne zaman verilecektir?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum