Hakkari: Mêrgabütan Kayak Merkezi’nde tatil yoğunluğu

Okulların ara tatile girmesiyle Hakkari Mêrgabütan Kayak Merkezi’nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Özellikle sömestr tatilinin tadını çıkarmak isteyen öğretmen ve öğrencilerin ziyaret ettiği Mergabütan Kayak Merkezi’nde haftasonlarındaki yoğunluk hafta içi günlerinde de yaşanıyor. 

"Bu Hizmetin Daha Önce Yapılması Gerekiyordu’’

Kayak merkezinin yapılmasından dolayı mutlu olduklarını aktaran ziyaretçiler bu hizmetin daha önce yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. "Bizler kış zaten kış çocuğuyuz bu yüzden kışı seviyoruz’’ diyen ziyaretçilerden Gülizar Karataş "Çocukluğumuz kar içinde geçti. Çocukken sabahtan akşama kadar kar içindeydik. İklim değişikliğinden dolayı Hakkari’ye eskisi kadar kar yağmasa bile Mergabütan çok güzel" dedi.

"15 Yıl Önce Böyle Olacağını Biliyorduk"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç ise Mergabütan Kayak Merkezi’nin 15 yıl içinde adım adım bu hale getirildiğini belirtirken, "Biz 15 yıl önce burayı teslim ettiğimizde buranın bu hale geleceğini biliyorduk. Şimdi Hakkari’nin kış aylarındaki tek sosyal eğlencesi burası. Burası 2 bin 800 rakımda ve şu an kayak sporu için en uygun bölgelerden birisi burası’’ dedi. 

"Yüksekova’da da olması güzel olur’’

Günübirlik olarak Mergabütan Kayak Merkezi’ne Yüksekova’dan gelen Hikmet Özer, kayak merkezini çok beğendiğini dile getirirken aynı hizmetin Yüksekova’da da yapılmasını istediğini ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.