Hakkari Merga Bütan'da kar festivali düzenlendi

Hakkari Merga Bütan'da kar festivali düzenlendi

Hakkari'’de ilk kez düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan 'Kar festivali' az daha faciaya yol açıyordu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

Hakkari Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından kente 12 kilometre uzaklıkta bulunan Merga Bütan yaylasındaki kayak tesisinde 'Kar festivali ' düzenlendi.
haberinfotograflari.gif 
Festivale, Vali Yardımcıları Muhammed Önder, Abdullah Şen ile Cevat Uyanık, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, kentte görev yapan bazı hakim ve savcılar, SGK Müdürü Lütfi Özdemir, Cezaevi Müdürü Eşref Başekim, TEDAŞ Müdürü İzzetin Demir, Bilim ve Teknoloji Müdürü Yusuf Çermik ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Festivale katılan vatandaşlar kış ortasında 2 metreyi bulan kar üstünde Kürtçe müzik eşliğinde saatlerce halay çekip eğlendi.

KAR ÜSTÜNDE MANGAL KEYFİ 

Sabahın erken saatlerinde servisler ve özel araçları ile festivalin düzenlendiği kayak tesisine geçen vatandaşlar, kalınlığı 2 metreyi bulan kar üzerine hem semaverlerini kurup çay yaptılar hem de ızgaralarını çıkartıp kar üzerine kebap keyfi yaptılar.
haberingoruntuleri.gif
ÇEŞİTLİ DALLARDA GÖSTERİLER DÜZENLENDİ 

Ellerindeki meşalelerle kayak pistinden inen kayakçıların gösterisi ile başlayan festivalde, kayak, kar üstünde güreş, kar üstünde rafting, kar üstünde voleybol ve dik yamaçta leğen yarışı düzenlendi.

Festivale katılan yetkililer vatandaşlardan uzak durmayı tercih ederken, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, kentte görev yapan bazı hakim ve savcılar ile birlikte festival alanında bulunan vatandaşların arasına karışıp, çekilen halayları izlediler.

Daha sonra çocuklar ile sohbet eden Başsavcı Kaya, çocuklarla birlikte kar üzerinde rafting yaptı. Hakkari'de düzenlenen kar festivalinin çok renkli geçtiğini belirten Başsavcı Kaya," Hakkari çok güzel bir yer. Halkın ve devlet yetkililerinin festival vesilesi ile bir araya gelmesi çok güzel. Katkısı olan herkese teşekkür ederim. Herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Kayak yarışları sırasında isimleri öğrenilemeyen 2 kayakçı ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünde görevli Necmettin Sevinç isimli personel çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralılar, sedye ile ambulansın yanına oradan da Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı

Kar üzerinde yapılan rafting nefesleri kesti. Bazı öğrenciler ufak kazalar yaparken, kar üzerinde yapılan güreşte gençler, kıyasıya mücadele etti. Halk oyunları yarışmasının ardından festivale katılan 500 kişiye Hakkari'nin yöresel yemeği Doğaba ve pilav ikram edildi.

LEĞEN YARIŞMASI FACİAYA YOL AÇIYORDU 

Yemekten sonra düzenlenen leğen yarışması az daha faciaya yol açıyordu. En fazla ilginin olduğu bu yarışmada 15'er kişilik gruplar halinde leğenlerle kayak yapıldı. Yarışma sırasında üniversite öğrencisi Erkan Özbey ayağından yaralanırken, ismi öğrenilemeyen biri bayan iki kişi de kafasından yaralandı. Yaralanmalar üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, leğenle kayma yarışmalarının iptal edildiğini anons etmek zorunda kaldı.

Kar festivali ile ilgili açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Nuri Bodur, bu yıl ilkini düzenledikleri kar festivalini bundan sonra geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Halkımızın bu bölgeyi tanıması için değişik etkinlikler yapılmaktadır. Burası uluslar arası düzeyde olacak bir merkezidir."şeklinde konuştu.

Festival Kürtçe müzikler eşliğinde kar üzerinde çekilen halaylar ile son buldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum