Hakkari KESK'ten SES'li Soydan'ın ihracına tepki

Hakkari KESK'ten SES'li Soydan'ın ihracına tepki

Kamu Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi SES üyesi Aysel Dinç Soydan'ın ihraç edilmesi üzerine açıklama yaptı.

KESK, Hakkari Şubeler Platformu, Hakkari Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışırken görevinden ihraç edilen Aysel Dinç Soydan ile ilgili açıklama yaptı. 

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda OHAL ve KHK’lar ile oluşturulan atmosferin devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Hakkari Devlet Hastanesinde Hemşire olarak çalışan SES Hakkari Şube Yöneticisi Aysel Dinç Soydan arkadaşımızda tekrardan açığa çıkmıştır. Daha önceki süreçte gizli bir tanık beyanı üzerinden haksız bir şekilde hakkında açılan adli ve idari soruşturmalardan dolayı açığa alınmıştı. Arkadaşımız hakkında açılan dava sonucunda beraat etmiş, idari soruşturma sonucunda da görevden men edilmesi için yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu sevk kararına yapılan itiraz sonucunda yürütmeyi durdurma kararı alınmış ve tekrardan görevine geri dönmüştü. Arkadaşımız hakkında 15.11.2021 tarihinde CİMER, 155 Polis İmdat Hattı, SABİM üzerinden hiçbir dayanağı olmayan ifadeler doğrultusunda tekrardan şikayet yapılmıştır. Yöneltilen ve hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan bu iddialar üzerine İl Sağlık müdürlüğü hemen soruşturma başlatmış ve arkadaşımızı tekrardan açığa almıştır. Şube Yöneticimize yönelik daha önce benzer şekilde yönlendirilen suçlamalardan beraat etmesine rağmen asılsız ve hukuki dayanağı olmayan bir durumdan dolayı neden hemen açığa alma işlemine başvurulmuştur? Açığa alınmadan yürütülebilecek bir soruşturma olması gerekirken çok hızlı bir şekilde açığa alınması kafalarda farklı soru işaretleri oluşturmuştur. Sürekli tekrarlanan şikayetler bu olayın bilinçli bir şekilde ve muhtemelen husumeti olan biri tarafından yapıldığı durumunu açığa çıkarmaktadır.  Bu konuda İl sağlık Müdürlüğü şeffaf, tarafsız, adil ve kamuoyunu aydınlatacak bir soruşturma yürüte bilmesi için açığa alma işlemini derhal geri çekmelidir. Bu konuda müdürlük sağlık emekçilerinin sorunlarına yönelmesi gerekirken en ufak ve ne olduğu belirsiz ifadelerde hemen soruşturma ve açığa alma işlemine  başvurma gibi uygulamalardan vazgeçmelidir.
Biz KESK Şubeler Platformu olarak bu uygulamanın takipçisi olacağımızı ve arkadaşımız görevine dönene kadar hem sendikal hem de hukuki olarak üyemizin yanındayız"

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.