Hakkari KESK'ten 1 Mayıs mitingine davet

Hakkari KESK'ten 1 Mayıs mitingine davet

KESK-DİSK-İHD-TMMOB-HESOB VE ÖHD’den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi kentte kutlanacak Emek ve Dayanışma Günü mitinge katılım çağrısı yaptı.

Hakkari Emek ve demokrasi platrofmu bileşeni sivil toplum örgütleri kentte kutlanacak olan 1 Mayıs Emek, birlik, mücadele ve dayanışma günü etkinlikleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

KESK-DİSK-İHD-TMMOB-HESOB VE ÖHD’nini içinde bulunduğu platform tarafından yapılan yazılı açıklamada 'Dağgöl mahallesi hastane arkası Colemerg Kır Düğün Bahçesinde' (Mini kent) düzenleyecek olan mitinge emekçileri ve vatandaşları davet edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2023 1 MAYIS’I YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAKTIR” Depremde sorumluğu olanlardan hesap sormak için, adalet için, barış için, demokrasi ve kardeşlik için, savaşların son bulması için, doğanın talan edilmemesi için, emeğimizin ve alın terimizin sömürülmemesi için, ücretsiz sağlık ve eğitim hakkı için, çocuk istismarına ve kadın cinayetlerine dur demek için, haksız gözaltı, baskı ve tutuklamalara dur demek için, KHK zulmüne son demek için, 1 Mayıs’ta alanlardayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gülümseyerek mutlu, umutlu bir sabaha uyanmaları için 1 Mayıs’ta alanlardayız. 1 Mayıs mücadeledir, dayanışmadır, gelecektir. Biz işçiler, emekçiler, emekliler, kadınlar, gençler 1 Mayısta alanlarda buluşuyoruz. Kasım Taşdoğan ve Colemêrg Collective’nin sahne alacağı etkinliğimize Tüm emekçileri ve halkımızı davet ediyoruz.

Adres ve Tarih; 1 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Hastane arkası Colemêrg Kır Düğün Alanında (Mini Kent)"

BIJÎ YEK GULAN!

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.