Hakkari "kar festivali"ne ev sahipliği yapacak

Hakkari "kar festivali"ne ev sahipliği yapacak

Kentte 2 bin 800 rakımlı kayak merkezinde 2 gün sürecek festivalde, Yılmaz Erdoğan, Gece Yolcuları gibi ünlü sanatçılar konser ve söyleşileriyle yer alacak, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösteri sunacak

Valilik ve Belediyenin koordinasyonunda, ilgili kurumların iş birliğiyle 5-6 Şubat'ta Merga Bütan Kayak Merkezi'nde festivalin dördüncüsü düzenlenecek. Spor ve yerel yarışmalar ile kayak gösterisinin yapılacağı festivalde, Yılmaz Erdoğan, Gece Yolcuları ve Aydın Aydın gibi sanatçılar konser, gösteri ve söyleşileriyle yer alacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu da gösteri sunacak.

Festivalin düzenleneceği kayak merkezinde de son hazırlıklar tamamlandı. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı merkezde, araçlar için 2 noktada park alanları oluşturuldu.

Belediyenin de festival boyunca ziyaretçilere ücretsiz ulaşım hizmeti vereceği bildirildi.

 "Festival ilimizin turizmine büyük katkı sağlayacak"

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, İran ve Irak'a sınır komşusu olan Hakkari'nin bu yönüyle önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Kentin yılın her döneminde farklı güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırladığını aktaran Taş, şunları kaydetti: "Burada yılın en az 6 ayı kayak yapılabiliyor. Kentimiz, ülkemizde kayakla en erken tanışıp en geç vedalaşan illerin başında gelmektedir. Hakkari kar kalitesiyle kayak ve kış sporları için oldukça elverişlidir" dedi. 

Vangölü Havzası Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Turan Şimşek de kentin turizm potansiyelinin sağlanan huzurla birlikte daha çok gündeme geldiğini belirtti.

Kocaeli'den gelen Erol Demir de festivalin olacağını duyunca kentte geldiğini belirterek, "Kocaeli'de meşhur Kartepe kayak merkezimiz de var ama buradan aldığımız keyfi oradan almadık. Sağlanan imkanlar sayesinde birçok çocuk ve gencimiz kendi potansiyelini ortaya çıkarabiliyor. Hakkari'yi yaşamak lazım. Çok güzel bir tesis olmuş." diye konuştu.

hakkari-kayak.jpg

hakkari-kayak-001.jpg

hakkari-kayak-002.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum