Hakkari Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlardan seri

Hakkari Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlardan seri

Hakkari Kapalı İnfaz Ceza Kurumu´nda bulunan mahkumların yaptığı resim, bakır işleme ve el işi ürünleri açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu.

YÜKSEKOVA HABER

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Hakkari Valisi Muammer Türker, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Vali Yardımcıları Abdulkadir Duran, Yılmaz Kurt, çeşitli kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

287 hükümlünün bulunduğu cezaevinde verilen kurslarda eğitim gören mahkumlar tarafından yapılan el işleri ve resimlerin beğeniye sunulduğu sergide yaklaşık 500 ürün sergilendi.

haberinfotolari.gif

43133Sergi öncesi bir konuşma yapan Hakkari Kapalı Cezaevi Müdürü Duran Altuntop, sergiyi Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda cezalarını infaz etmekte olan hükümlü ve tutukluların kişisel becerileri sonucunda boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle aile bütçelerine katkı vermek üzere el emeği göz nuru çok kıymetli el sanatları üretimlerinin tanıtımı amasıyla düzenlediklerini belirtti.

Göreve geldiğinden beri Cezaevinde birbirinden güzel faaliyetlere imza atan Altuntop konuşmasında Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların cezalarını infaz ederken kategorilerine göre 1. ve 2. kademe okuma-yazma kursundan başlamak üzere AİÖ, AÖL, AÖF sınavları, sınavlara hazırlık kursları, Kuran Kursları, İngilizce, Tarih, Bilgisayar kursları, meslek edinme dallarında ise; Mobilya, Arıcılık, Koyunculuk, Fidancılık, Seracılık, Elektrik Tesisatçılığı, Aşçılık ile Terzicilik kurslarını Hakkâri Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki akşam sanat okulu, İl Müftülüğü ve Tarım İl Müdürlüğünden öğretmenler görevlendirilerek her türlü eğitim-öğretim, meslek edinme ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin kesintisiz olarak verildiğini belirtti. Altuntop konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz eğitim birimi tarafından organize edilen sportif etkinlikler kapsamında Badminton, Dart, Satranç Kursları verilmekte, ayrıca koğuşlar arası voleybol, badminton ve satranç müsabakaları düzenlenmektedir. Bunlara paralel olarak Bakanlığımızın talimatları ile Avrupa Birliği Standartları kapsamında İnşaat, Sıhhi Tesisat ve Konfeksiyon Atölyesi projeleri hazırlanmış ve yetkili makamların onayına sunulmuştur. Proje hayata geçirildiği takdirde hükümlü tutuklulara belirtilen dallarda meslek edinme kursları verilecektir. Ayrıca önemli günlerde Konferanslar verilmekte, münazara ve bilgi yarışmaları düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra hükümlü – tutuklular moral ve hayata motive edilmesi amacıyla konser ve tiyatro gösterileri yapılmaktadır. Kurumumuzda devamlı olarak yapılan meslek edindirme, sportif ve eğitim amaçlı kurslardan dönüşümlü olarak 200, el işi atölyesinden ise 50’yi aşkın hükümlü – tutuklu yararlandırılmaktadır.

Altuntop düzenledikleri eğitim ve sosyal faaliyetlerin amaç ve hedeflerinden söz ederek sonlandırdığı konuşmasının ardından serginin açılışı Hakkari Valisi Muammer Türker ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından yapıldı. Sergi esnasında cezaevinde bulunan bir hükümlü tarafından çizilen Hakkari Valisi Muammer Türker’in portresi Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz tarafından kendisine takdim edilirken, başka bir hükümlünün çizdiği Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz'un portresi Hakkari Kapalı Cezaevi Müdürü Duran Altuntop tarafından kendisine takdim edildi.

Bazı eserlerin satışa sunulduğu sergiden elde edilecek gelirin mahkumların eğitimi için ve aile bütçelerine katkı vermek için kullanılacağı ifade edildi. Sergi 3 gün boyunca halka açık olacak.

Serginin açılış töreni verilen kokteylle son bulurken Hakkari Valisi Muamer Türker, Cezaevi Müdürü Duran Altuntop’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.