Hakkari İl Özel İdaresi: Derecik’teki okul inşaatı durdurulmadı

Hakkari İl Özel İdaresi: Derecik’teki okul inşaatı durdurulmadı

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin çıkan haberlerin ardından Hakkari İl Özel İdaresi, Anadağ Köyü'nde yapılacak olan okul inşaatının devam ettiğini doğruladı.

Hakkari İl Özel İdaresi, Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde yapılması planlanan ilk/ortaokulun "kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu" şeklindeki bazı basın organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, Anadağ Köyü'nde yapılacak 24 derslikli okul binası ve çevre düzenlemesi işi için sözleşme tarihi 6 Kasım 2023 olarak belirlendi. Yer teslimi ise 29 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti.

Okul inşaatına 29 Mayıs 2024 tarihinde başlandı

4200 metrekarelik alanda yapılacak olan 5 katlı ve 24 derslikli okul inşaatına, hava koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte 29 Mayıs 2024 tarihinde başlandı. Okulun 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.