Hakkari İl Genel Meclis üyeleri: Belediye eşbakanlarımızı serbest bırakın

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri: Belediye eşbakanlarımızı serbest bırakın

HDP Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, yaptıkları basın acıklamasıyla belediye eşbaşkanlarının derhal serbest bırakılmasını ve HDP İl Örgütü binasının etrafındaki polis ablukasının kaldırılmasını istedi.

Hakkari ile Yüksekova Belediye Eşbaşkanlarının önceki hafta tutuklanması, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Genel Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklama ile protesto edildi.

HDP İl Örgütü binasında yapılan açıklamada konuşan İl Genel Meclis Başkanı Nazmi Coşkun, 31 Mart yerel seçimlerinde taşıma oylarına rağmen halkın partisine sahip çıktığı ve belediyeleri halkın iradesine teslim ettiği vurgulandı.

Coşkun, “31 Mart seçimlerinde kayyum zihniyetini bertaraf eden halkın, atanmışın değil, seçilmişin esas olduğunu AKP ve MHP ittifakına gösterdiğini” söyledi. 

'YARGI ELİYLE DARBE YAPILDI'

Halkların iradesine saygı duymayan kirli ittifakının seçilmişlere yargı eliyle darbe yaptığını söyleyen Coşkun, "Hakkâri ve Yüksekova başta olmak üzere birçok belediyemizi gasp ettiler. Seçimde halktan alamadıkları yetkiyi, zor aygıtları kullanarak bu halkın irade beyanına siyasi darbe yapmışlardır. Belediye eşbaşkanlarımız Cihan Karaman, Remziye Yaşar ve irfan Sarı, şeffaf, halka açık bir şekilde görevlerini icra ederlerken gece yarısı ani bir baskınla gözaltına alınmış ve aynı kurgularla tutuklanmaları gerçekleşmiştir. Belediye eşbaşkanlarımız sabit adres sahibi iken, ulaşılmaları bu kadar kolay iken, gece yarısı operasyonlarıyla, baskıyla, korkutmayla, psikolojik işkenceyle gözaltına alınmaları hem gayri insani hem de gayri hukuki bir durum olmakla beraber seçilmişe ve seçmene saygısızlıktır” dedi.

'İL BİNAMIZIN ÖNÜNDEKİ KOLLUK KUVVETLERİNİZİ GERİ ÇEKİN'

Partilerinin Hakkari İl Örgütü binasının aylardır abluka altında olması ve her çalışmalarının kayıt altına alınmasına da tepki gösteren Coşkun, hükümete “Partimiz HDP'nin önünde psikolojik işkence aygıtı olarak konumlandırdığınız kolluk kuvvetlerini derhal geri çekin. Demokrasiye ve demokratik eylemlere saygı duyun” diyerek seslendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.