Hakkari ESOB Başkanı Tekin: Yıl sonunda da ekmeğe zam gelebilir

Hakkari ESOB Başkanı Tekin: Yıl sonunda da ekmeğe zam gelebilir

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yıl bitmeden ekmeğe bir daha zam yapılabileceğini söyledi.

Hakkari’de alınan kararla birlikte 5 TL olan 200 gram ekmeğe 2 TL zam uygulanarak, 7 TL’ye yükseltildi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı (HESOB), Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi, Hakkari İl Tarım İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO),İl Ticaret Müdürlüğü tarafından kurulan komisyon tarafından artan maliyetler karşısında fırıncı esnafın daha fazla zarara uğramaması yönünde ekmeğe zam uygulanması kararı alındığı ifade edildi.

Konu yakkında Rûdaw’a konuşan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, “Ekmek fiyatlarına yapılan zam uzun süredir gündemdeydi ancak erteliyorduk. Yüksek akaryakıt fiyatları ve nakliye maliyetleri fırınlar üzerinde büyük baskı oluşturmuştu” dedi.

Tekin, “Fırıncılar zarar etmesin diye en makul fiyatı belirlemeye çalıştık ve fırınların ne kadar kazandığına bile bakmadık. Durum iki taraf için de zor. Belirlediğimiz fiyat çevre illere göre en uygun fiyattır. Ekmeğe zam yapan son il biz olduk" diye konuştu.

“Akaryakıt fiyatları yükselirse fırınlar yeniden baskı altına girecek" diyen Tekin, "Akaryakıt fiyatlarının artması bekleniyor, ekmek fiyatlarını yukarı çekecek. Bu yıl ekim ayında ekmek fiyatlarının yeniden artması bekleniyor” ifadesini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum