Hakkari esnafı kısıtlamaların kaldırılmasını istiyor

Hakkari esnafı kısıtlamaların kaldırılmasını istiyor

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin: "Vali İdris Akbıyık'la görüşerek Hakkari ve ilçelerindeki esnaflara yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını istedik" dedi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan ve Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, "Sayın Valimize koronavirüs vaka sayısının düştüğü ilimizde yerinde karar dönemine geçilmesi ile birlikte esnafımızın kısıtlamalarının kaldırılması talebimizi ilettik. Pandemi sürecinde esnafımızın karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini sunduk. Esendere, Üzümlü ve Umurlu Sınır Kapılarının durumunu değerlendirdik. İlimizde zincir marketlerin açılmasının önüne geçilmesi talebimizi ilettik" dedi.

Tekin, yerinde karar döneminin başlamasıyla Esnaf kısıtlamalarının kaldırılmasını beklediklerini ifade ederek, "Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte Üzümlü Sınır Kapısı kısa bir süre içinde açılacak. Esendere Sınır Kapısı İran'ın durumuna göre değerlendirilecek" dedi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • Yeniköprü / 23 Şubat 2021 23:56

    Hakkari Merkezde eşyalar, yiyecek, içecek ve kiralar çok pahalı. Bu pahalılık yüzünden vatandaş artık Yüksekova ya da Van da alışveriş yapıyor. Kaybeden yine Hakkari esnafı oluyor

    Yanıtla (1) (0)
  • Taksici esnafi / 23 Şubat 2021 18:24

    Başkan yüksekovada T pilaka M pilaka N pilaka uturacak yerleri yok onuda süyledinizmi yoksa sadece rekkam içinmi valibeyin yanina gittiniz bu kiş buyu bu suokta esnafi suokta piraktiz allah kabul etmesin seçime az kaldi saygilar

    Yanıtla (3) (1)