Hakkari Esnaf Odaları Birliği'nden deprem için bir araya gelme çağrısı

Hakkari Esnaf Odaları Birliği'nden deprem için bir araya gelme çağrısı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hakkari'de yaşanabilecek olası bir depremle ilgili ilde bulunan tüm kesimlere mevcut durumu birlikte değerlendirmek üzere çağrıda bulundu.

Maraş ve Hatay merkezli yıkıcı depremlerin ardından yüksek derecede deprem riski altındaki Hakkari'de yaşayan yurttaşların gündeminde bugünlerde Jeologların yaptığı uyarılar var. 

Hakkari ve ilçelerinde yaşayan yurttaşların bugünlerde birinci gündemi, tüm bölgede olduğu gibi Deprem. Hakkari Valiliği'nin talimatı doğrultusunda Hakkari genelinde deprem riski nedeniyle şimdiye kadar 1 Kültür Merkezi ve 4 ilk ve ortaokul tahliye edildi.

Hakkari'de yaşanacak olası bir depremde tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi hayati önem taşıyor. Van'ı Hakkari'den, Hakkari'yi de ilçelerinden ayıran Zap Suyu üzerindeki köprülerin hasar görmesi durumunda bölgeye ulaşmanın imkansız olduğunun farkında olan yurttaşlar sürekli bu duruma dikkat çekiyor.

Geçen yıllarda Kaymakamlıklar ve Valilikler aracılığıyla deprem gündemli lokal toplantılar yapılsa da bugüne kadar Hakkari geneli, geniş katılımlı bir toplantı gerçekleşmedi. 

Bu eksikliği fark eden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Hakkari genelindeki Sivil Toplum Örgütlerine, Meslek Kuruluşlarına, Siyasi Partilere, Derneklere ve konu hakkında uzman kişilere çağrıda bulundu. 

Birlik tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"Son zamanlarda yer bilimcilerin Hakkari depremi uyarılarına dikkat çekmek, Hakkari'nin deprem hazırlıkları, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası için alınması gereken tedbirler ve ilgili kurumlarla bilgi alışverişinde bulunmak üzere; bütün sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına, siyasi partilere, derneklere ve konu hakkında uzman kişilere çağrıda bulunuyoruz. Hakkari için, halkımız için bir araya gelelim. 23.02.2023 Perşembe günü (yarın) saat 13:00'da Hakkari ESOB binamızda bu gündemle toplanmak üzere sizleri davet ediyoruz. Unutmayın hepimizin Hakkari halkına karşı bir sorumluluğu var."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.