Dem Parti Hakkari yönetiminden açıklama: Hiçbir şahıs partimizin değerlerinin üzerinde değildir

Dem Parti Hakkari yönetiminden açıklama: Hiçbir şahıs partimizin değerlerinin üzerinde değildir

Dem Parti Hakkari İl yönetimi, geçtiğimiz günlerde yapılan ön seçimle ilgili itirazlarını kamuoyu ile paylaşan Şükrü Çallı ile ilgili açıklama yaptı: Kendimizi ve kentimizi yönetelim tercihi yapan delegasyonun ortaya koyduğu irade partimiz için esastır.

Dem Parti Hakkari İl yönetimi tarafından ön seçimlerle ilgili açıklama yapıldı. Hakkari’de ön seçim sürecinin demokratik, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Fakat kamuoyunda gerçekliği olmayan bilgiler ve manipülasyonlar yer almaktadır. Doğru bilgileri aktarmak adına bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

"Eş başkanlık sistemi partimizin temel ilkelerinden biridir"

Seçim yönergesinde yer alan maddelerin şeffaf bir biçimde tüm aday adayları ile paylaşıldığı belirtilen açıklamada, "Aday adaylarımız da bu çerçevede 2. turun yapıldığı güne kadar çalışmalarını demokratik olgunlukla yürütmüşlerdir. Partimizin temel uygulamalarından biri olan eş başkanlık sistemi detaylıca anlatılmış, yapılan mülakatlarda aday adaylarının eş başkanlık sistemiyle ilgili yaklaşımları değerlendirmeye alınmış, bütün aday adayları sistemle ilgili olumsuz bir düşüncelerinin olmadığını bildirmişlerdir. Fakat ön seçime katılan aday adaylarından birinin “başkan” ve “eş başkan” kavramlarını birbirinden ayırdığı, aralarında hiyerarşik bir ilişki varmış gibi ele aldığı yaklaşımı basına yansımıştır. Eş başkanlık sisteminin partimizin temel ilkelerinden biri olduğu ve bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmeyeceği bilinmelidir" denildi.

"Delegasyonun ortaya koyduğu irade partimiz için esastır"

Ön seçim sürecine yönelik itirazlarını basınla paylaşan aday adayı Şükrü Çallı'ya değinilen açıklamada, "İl seçim komisyonumuza ön seçimden sonra itiraz dilekçesini göndermiştir. Yapılan incelemeler sonucunda yaptığı itirazın hiçbir maddi dayanağı olmadığı kararına varılmış ve bu karar kendisine tebliğ edilmiştir. Fakat Çallı, yaptığı basın açıklamasında partimizi şaibe altında bırakacak şekilde farklı bilgiler vermiştir. Ön seçimin iki turunda da koşullar aynı olmasına rağmen birinci tura herhangi bir itiraz yapılmazken ikinci tura itiraz edilmesinin tutarsızlığına dikkat çekiyor, takdiri halkımıza bırakıyoruz. İki turlu seçim sistemlerinin doğası gereği 2.tur da adaylar arası oy geçişlerinin olacağı olağan durumlardır. Ön seçimlerin yapıldığı bölgelerin çoğunda ilk tura göre farklı delege tercihleri olmuştur. Bu durumda çoklu aday adayı tercihlerinin iki aday arasında ki delege tercihi sonucudur. Kendimizi ve kentimizi yönetelim tercihi yapan delegasyonun ortaya koyduğu irade partimiz için esastır."

"Hiçbir şahıs partimizin değerlerinin üzerinde değildir ve kendini dayatamaz"

Tüm aday adaylarının eşit şartlarda yarıştıkları belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Seçimin her iki turu da seçim yönergemizin ilgili maddeleri kapsamında yapılmış olup, kazanan ve kaybeden adayların teşekkür konuşmalarıyla sonlanmıştır. Böylesine demokratik bir yarış içinde iradesini ortaya koyan değerli Hakkari halkını demokratik olgunluğundan dolayı DEM Parti İl örgütü adına tebrik ediyoruz.

Partimize başvuru yapan ve eş başkanlık adaylığı için ön seçime giren bütün aday adayları bizim için değerlidir. Bununla birlikte DEM Parti’nin mirasçısı olduğu gelenek ve temsil ettiği anlayış seçimlerin, adayların, makam koltuklarının çok daha ötesindedir. Hiçbir şahıs partimizin değerlerinin üzerinde değildir ve kendini dayatamaz. Siyasi iktidarın halkımızın özgürlük mücadelesini geriletmek için özel savaş politikaları dahil her türlü kirli yöntemi kullandığı bir süreçte hepimizin görevi partimize ve siyasi irademize sahip çıkmak, özgürlük mücadelemizi büyütmektir. Bu anlayışla, ön seçime giren bütün aday adaylarımıza teşekkür ediyor, 31 Mart’ta gasp edilen belediyelerimizi tekrar kazanarak kayyum düzenine son vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum