Hakkari dağlarında yaban keçileri görüntülendi

Hakkari dağlarında yaban keçileri görüntülendi

Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Necmettin Yılmaz, kent ve ilçelerinde çok sık görünen, koruma altındaki yaban keçilerinin sayılarını belirlenmesi ve kaçak avcılığın da önlenmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kent merkezi ile Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde son dönemde yaban hayatının canlandığı ve yaban hayvanlarının yeniden görüldüğü kaydedildi.

Özellikle adı bölgeyle özdeşleşen dağ keçilerinin kent geneline yayılması ve zaman zaman yerleşim alanlarına yakın noktalara kadar inmeleri, hayvansever ve bölge insanını sevindiriyor.

Son olarak gruplar halinde kent merkezi girişindeki Depin mevkisinde dağ keçileri görüntülendi.

DHA’nın haberine göre yaban hayvanlarının korunması ve doğal yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla jandarma, polis, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin de yaban hayvanları koruma çalışmaları sürüyor.

“300 bin TL ceza uygulanıyor”

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hakkari Şube Müdürü Necmettin Yılmaz, Hakkari'de yaban hayatının popülasyonu arttığını söyleyerek şunları dile getirdi:

"Arazide yaptığımız 7/24 av koruma faaliyeti sonrasında yaban hayatında özellikle dağ keçisinde popülasyonun arttığını gördük.

Ekiplerimizin gittikleri yerlerde halkla yaptıkları bilgilendirme toplantısında yaban hayatının önemine değiniyor ve bunun olumlu karşılığını da alıyoruz.

Doğayı yaşanabilir kılmak ve gelecek nesillere miras bırakmak en insani görevdir. Bu çerçevede ekiplerimiz vatandaşlardan kaçak av yapanların kendilerine bildirilmesini istiyor.

Koruma altındaki yaban hayvanları arasında yer alan türlerden avlayanlara ise 300 bin lira ceza uygulanıyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.