Hakkari Dağları Türkiye'nin Alpleridir

Hakkari Dağları Türkiye'nin Alpleridir

Dağcılığın gelişmesinde önemli projeler yürüten, ulusal ve uluslar arası dağcılık alanında dağcı yetiştiren Zirve Dağcılık, Hakkari dağlarının dağcılık sporuna açılması için kolları sıvadı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bir haftalık kamp için Hakkariye gelen Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, Hakkari’nin dağlarını Türkiye’nin Alpleri olduğunu söyledi.

Hakkari’nin dağ ve doğa turizmine açılması yönünde çalışmalar başlatan Zirve Dağcılık Kulübü yöneticileri , 2011 yılında Hakkari’de yaptığı koordinasyon toplantısının ardından bu yıl yine kente gelerek Cilo Dağlarına faaliyetlerini sıklaştırmayı hedefliyor.

22 kişilik bir grupla Hakkari’ ye gelen Zirve dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan 25 – 29 Haziran 2014 tarihleri arasında Hakkari şehir merkezini, Yüksekova’yı, Cilo Reşko, Cilo Buzullar ve Zap vadisini gezerek, Cilo Dağlarında 2 gece kamp kurdular.

Cilo Reşko zirvesine tırmanış yapan ekip son yılların en kalabalık zirvesini gerçekleştirdi. Kaya tırmanışları alanında Zap vadisinde incelemelerde bulunan genel başkan ve yardımcıları, Hakkari dağları dağcılık eğitimleri için tam bir laboratuar olduğunu belirttiler.

Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan Hakkari’nin dağcılık alanında çok önemli bir bölge olduğunu belirterek,  Türkiye dağcılığının gülen yüzü olması gereken bu muhteşem dağların şimdiye kadar çeşitli nedenlerden dolayı tırmanışlara kapalı olmasının üzücü olduğunu söyledi.
Barış süreci ile birlikte artık dağlar üzerindeki yasakların kalkmasının önemli olduğunu kaydeden Kozan, dağcılar olarak barış sürecini önemsediklerini belirtip,  Hakkari dağlarının dağ ve doğa turizmine açılmasının kentin ekonomisi için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Hakkari’nin dağlarını Türkiye’nin Alpleri olarak tarif eden Kozan, bu el değmemiş dağların bir ana önce dağcılığa ve doğa turizmine kazandırılması gerektiğini, bu konuda Zirve Dağcılık Kulübü olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Zirve Dağcılık Hakkari temsilciliğini yürüten Hacı Tansu ve ekibine  dağcılık ve doğa sporları konusundaki çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Kozan,  Hakkari temsilciliğinin şubeye dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.

Zirve Dağcılık Hakkari Temsilcisi Hacı Tansu ise, Hakkari’nin dağcılık alanında hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını, Zirve Dağcılık ile birlikte Cilo Dağcılık Kulübünü kurduklarını ve kulüplerimizin ortak çalışmaları ile ilimiz dağcılığının gelişmesi için projeler ürettiklerini dile getirdi.

d3-005.jpg

d2-005.jpg

d1-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum