Hakkari çadırına baskın: "Demokratik tepki buraya kadar"

Hakkari çadırına baskın: "Demokratik tepki buraya kadar"

Hakkari'de Kürt sorunun çözümü için kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'na polis tarafından müdahale edildi. Çok sayıda gözaltı var.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu iptal etmesi Hakkari'de bugün de protesto edildi. Kararı yürüyüş yaparak protesto etmek isteyen bir gruba polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale ile başlayan olaylar sırasında gruptaki bazı kişiler de polisin müdahalesine molotofkokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi.

haberinfotolari.gif

POLİS ÇADIRI DAĞITTI, GAZETECİLERE SALDIRDI

Çıkan gerginlik sırasında göstericiler İş Bankası'na molotofkokteyli ile saldırdı. Bu sırada göstericilerle polis arasındaki gerginlik "Demokratik Çözüm Çadırı"na sıçradı. Polisin buradaki müdahalesi çok sert oldu. Bu sırada yaşanan kargaşada gazdan etkilenen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Polis 'demokratik çözüm çadırı'nda bulunan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Hızını alamayan polisler çadırın kenarlarını bıçaklarla parçalayarak görüntü almaya çalışan gazetecilere de saldırdı.

POLİS 'DEMOKRATİK TEPKİ BURAYA KADAR' DEDİ

Polisin sert müdahalesinin ardından Hakkari Demokrasi Platformu üyeleri olay yerine gelerek polisle tartıştı. Polisin burada heyet üyelerine "demokratik tepki buraya kadar" diyerek sert bir üslup kullanması dikkat çekti.

Kent merkezindeki olaylar mahallere sıçradı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.