Hakkari beyaza büründü, köy yolları tekrar kapandı

Hakkari beyaza büründü, köy yolları tekrar kapandı

Hakkari'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, şehir içi ve şehirler arası ulaşımın ise güçlükle sağlandığı belirtildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yataklarından kalkarak okullarına ve yapılması planlanan seviye tespit sınavına giden öğrenciler, Hakkari Valiliği'nin merkez ve Yüksekova ilçesi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların, kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini açıklamasıyla birlikte tekrar evlerine geri döndü.

Köy yolları tekrar kapandı

Şehir içi ve şehirler arası ulaşımın güçlükle sağlandığı Hakkari'de, 125 köy ile bu köylere bağlı 371 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Köylerin yanı sıra Hakkari-Şırnak karayolunun da ulaşıma kapalı bulunduğu belirtildi. İl ve ilçelerde ulaşıma kapalı bulunan köy yollarının yeniden açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı Köye Yönelik Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kar kalınlığı şehir merkezinde 91 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştığı belirtildi. Adeta beyaz bir örtüye bürünen şehirde, cadde ve sokaklarda park halinde bulunan araçlar ise kara gömüldü. Bazı vatandaşlar kar altında kalan araçlarının üzerinde biriken karları küreklerle temizlemeye çalıştı.

Çukurca yolunda çığ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, etkili olan kar yağışı ve Sümbül Dağı'ndan inen çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Çukurca karayolunu yaptıkları çalışma sonucunda sabah saatlerinden itibaren yeniden ulaşıma açtıklarını belirttiler.

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, yaptıkları ölçümlere göre il merkezindeki kar kalınlığının 91 santimetre olduğunu belirterek, yağışların devam etmesi halinde kar kalınlığının şehir merkezinde 1 metreyi geçeceğini belirttiler.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.