Hakkari Belediyesi'den Muhtar Aydın’a cevap

Hakkari Belediyesi'den Muhtar Aydın’a cevap

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, Medrese Mahallesi Muhtarı Cebbar Aydın ve bazı mahalle sakinlerinin yollarının tozdan geçilmediğini ve asfaltlanmadığı yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Medrese mahallesi Muhtarı Cabbar Aydın ve mahallelinin; yollarının asfaltlanmadığı, toz toprak içinde kaldıklarını ve bu iddiaların bir haber sitesinde haber yapılması üzerine yazılı açıklama yapan Eş Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, belediyeye yöneltilen iddialara cevap verdi.

Muhtar Aydın’ın bir süre önce belediyeye gelerek bir istinat duvarına ihtiyaç duyduklarını ve belediyeden yardım talep ettiğini hatırlatan Erdal, muhtarın talebini geri çevirmeyeceklerini ve istinat duvarı için çimento ve kum yardımında bulunacaklarını söyledi.

Muhtar Aydın’ın iddialarına belgeli olarak cevap veren Erdal, sorunun çözümü için Hakkari Valiliği'ne gönderdikleri resmi yazıyı paylaştı.

Erdal iddialara ilişkin şöyle konuştu:

"Valiliğe gönderilen resmi yazıda, 'İlgi sayılı yazıda, 28.08.2019 tarihinde Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın Başkanlığında yapılan muhtarlar toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Merkez Gazi Mahallesi ve Medrese Mahallesinde asfaltlama çalışmaları yapılması gerektiği talep edilmiş, konu hakkında gereken iş ve işlemlerin yapılarak 10 (on) gün içerinde ilgisine cevap, Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi istenilmektedir. İller Bankası A.Ş.den kredi kullanarak yapımına başlanan belediyemizin BSK Mahalle Yolları Yapım İşi kapsamında 2018 yılında İlimiz Merkezinde birçok Mahallede asfalt çalışması yapılmış ve bu kapsamda Gazi ve Medrese Mahallelerinde de asfalt çalışması yapılmıştır. Aynı ihale kapsamında 2019 yılında da İlimiz Merkezinde asfalt çalışmalarına devam edilmiş ve iş geçici kabul aşamasındadır. Bütçe imkansızlıkları nedeniyle şu anda yeni bir asfalt ihalesi yapılamamaktadır. Ancak İlimiz Merkezinde asfalt yapılmayan yolların asfalt yapılması için İller Bankası A.Ş.den kredi talep edilmiş olup, yazımıza cevaben mevcut BSK Mahalle Yolları Yapım İşinin geçici kabulünün yapıldıktan sonra kredi kullanılabileceği denilmiştir. Bu nedenlerle söz konusu işin geçici kabulü yapıldıktan sonra İller Bankası A.Ş. den kredi kullanılarak bahse konu olan mahallelerde ve İlimiz Merkezinde bulunan diğer mahallelerde asfalt yapılması için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Bilgilerinize rica ederim.' ibaresi yer aldı." dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum