Hakkari Belediyesi ‘Golazûrya’ için mücadele ediyor

Hakkari Belediyesi ‘Golazûrya’ için mücadele ediyor

Hakkari Belediyesi, Golazûrya 'Sülük Gölet’inde' yaşanan doğa tahribatını önlemek için çalışma başlattı. Gölet için 2 ayrı proje hazırlayan belediye göleti bir yaşam alanına çevirmeyi hedefliyor

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ- Hakkari Belediyesi Merzan Mahallesinde bulunan Golazûrya olarak bilinen Sülük Göleti’nde yaşanan doğa tahribatını önlemek için çalışma başlattı.

Belediye göletin ıslah edilmesi için 2013 yılında  ‘Sağlıklı Yaşam İçin Golazûrya’ projesini hazırladı. Sosyal Destek Programı (SODES) destekli proje ile hem göletin ıslah edilmesini hem de göletin etrafına çocuk parkı ve dinlenme alanların yapılması hedefleniyordu. Ancak yaklaşık 98 bin TL’lik proje hayata geçirilemedi. 

Belediye aradan geçen 2 yıllık süre zarfında zaman zaman gölette biriken çöpleri temizlerken, gölette yaşanan doğa tahribatını önlenmesi için bu defa Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı DAKA’ya yeni bir proje başvurusunda bulundu.

Bu proje ile Hakkari Belediyesi,  Sülük Gölet’ini ıslah edip buradaki alanı kent halkının kullanabileceği bir sosyal yaşam alanına dönüştürmeyi hedefliyor. 

i-1-20151201151017.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.