Hakkari Barosu'ndan '8 Mart' açıklaması

Hakkari Barosu'ndan '8 Mart' açıklaması

Hakkari Barosu tarafından “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle bir açıklama yapıldı.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Hakkari Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Av. Handan Çiftçi, ezilen, sömürülen, şiddete maruz kalan, bireysel hak ve özgürlükleri gasp edilen tüm kadınların yanında yer aldıklarını belirterek hak ihlalleri karşısında her zaman yılmadan mücadele edeceklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Çiftçi, "Çalışma hürriyeti ve kadının çalışma hayatında rol alması gibi kavramlar ve söylemler ile kadın adeta bir meta haline getirilmiştir. Sermaye sahipleri, kadının sahip olduğu duygusallığı, güzelliği ve cinsel kimliğini, kar marjinallerini  yükseltmek için adete kadınları bir basamak olarak görmekte. Hakkari Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak ezilen, sömürülen, şiddete maruz kalan bireysel hak ve özgürlükleri gasp edilen tüm kadınların yanında yer aldığımızı ve bu tür hak ihlalleri karşısında her zaman yılmadan mücadele edeceğimizi bu anlamlı günde bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum