Hakkari Barosu, tilkiye yapılan işkence görüntüleri üzerine açıklama yaptı

Hakkari Barosu, tilkiye yapılan işkence görüntüleri üzerine açıklama yaptı

Yüksekova'da 3 çocuğun tilkiye işkence yaptığı görüntüler tepki çekti. Konu ile ilgili açıklama yapan Hakkari Barosu olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yüksekova ilçesinde tilkiye yapılan işkence görüntüleri büyük tepki topladı.

Videoda, üç çocuğun tilkiyi yakaladığı, bir çocuğun tilkinin boynuna geçirdiği iple onu sürüklediği görülüyor.

Görüntüler üzerine Hakkari Barosu açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medya aracılığı ile edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik Beldesinde S. E. ve U.T. isimli şahıslar bir tilkiye işkence ve eziyet etmişler ve bu anı kayıt altına almışlardır. Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine aykırı bir şekilde sahipsiz hayvan doğal yaşam alanında psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakılmış, ve görüntülerdeki hayvana eziyet edilmiştir. Baromuzca bahsi geçen olayla ilgili yasal hükümlerin gereği yapılmış olup söz konusu olayın araştırılarak diğer sahipsiz sokak hayvanlarına da eziyetin önlenmesi, bu hayvanların can güvenliğinin sağlanması amacıyla söz konusu olayı gerçekleştiren kişi/kişilerin tespit edilmesi ve eylemlerine uyan yasa maddeleri uyarınca haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını sağlamak amacıyla ilgili birimlere gerekli başvurular yapılmıştır. Hakkari Barosu olarak bahsi geçen olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiririz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum