Hakkari Barosu: Derecik’te 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan bir kişi tutuklandı

Hakkari Barosu: Derecik’te 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan bir kişi tutuklandı

Derecik'te bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla bir kişi tutuklandı. Hakkari Barosu, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Derecik ilçesinde 5 yaşındaki bir çocuk Tacettin G. isimli kişinin cinsel saldırısına maruz kaldı. Yakınlarının şikayeti üzerine gözaltına alınan kişinin tutuklandığı öğrenilirken Hakkari Barosu olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"16.05.2021 tarihinde, Hakkâri’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar Köyü’nün Örencik Mezrası’nda, ailesiyle beraber ikâmet eden 5 yaşındaki B.S adlı çocuğun, evlerine misafirliğe geldiği söylenen Tacettin G. adlı erkek tarafından, ikâmet adreslerinde cinsel istismar ve cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Zanlı Tacettin G., 17.05.2021 tarihinde gözaltına alınmış, aynı tarihte de tutuklanmıştır. Hadisenin cereyan ettiğini haber aldığımız ilk andan itibaren etkin bir hukuki sürecin yürütülmesi için yakından takip ettik.

Sürece dair asıl vahim olan taraf ise, zanlı yakınlarınca, köyün kimi önde gelenlerinin aracı kılınıp, cinsel istismarın üstünün örtülmesi amacıyla, B.S’nin ailesine hukuki yollara başvurmaktan vazgeçmesi için baskı yapıldığı yönündeki ciddi iddiaların ve şikâyetlerin olmasıdır.

Fakat bilinmesini isteriz ki; Bizler, Hakkâri Barosu olarak konunun bütün hukuki süreçlerinde, mağdure B.S’den ve ailesinden yana taraf olacağız! Ve yarın (21.05.20201) aileyi ziyaret edeceğiz. Duyarlı ve ilgili bütün yerel ve ulusal kamuoyuna açık çağrımızdır: Erkek şiddetinin açık bir örneğine maruz kalmış olan 5 yaşındaki B.S’nin, bu travmasının daha da derinleşmemesi ve hukuki sürecin gölgelenmemesi için herkesi bu hukuki süreci sahiplenmeye davet ediyoruz."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum