Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan'dan 1 Mayıs mesajı

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan'dan 1 Mayıs mesajı

Hakkari Barosu Başkanı Av. Ergün Canan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Canan, "Emekçi avukat meslektaşlarımızla beraber her zaman işçi kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Canan'ın paylaştığı mesaj şu şekilde:

"Bugün  en çok konuşması gerekenler işçiler, yani üretenler ve emek verenler. Çünkü işçi sınıfının dayanışma ve haksızlıklarla mücadelede, 167 yıl öncesine kadar giden tarihsel geçmişi ve üretimden kaynaklanan güçleri onlara bu hakkı veriyor. Dolayısıyla en çok onların konuşması gerekiyor ve bizim de onları dinlememiz gerekiyor.

Ama ne yazık ki, bu özel günlerinde bile işçi kardeşlerimiz fabrikalarda, tarlalarda emek vermeye ve üretmeye devam ediyorlar. Bizlere düşen görev ise desteklerimizi esirgemeden, onların bu emeklerine bir nebze de olsa katkı sağlamayı borç biliyoruz.

Onun için bu 1 Mayıs’ta da sağlık emekçilerini, basın emekçilerini, sanayi ve tarım sektörü emekçilerini, buradan adını sayamadığım tüm işçi sınıfı emekçilerimizin emeklerinin değerinin farkında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Gelir dağılımı adaletsizliğinin yok olduğu, iş cinayetlerinin son bulduğu, doğanın, insanın, emeğin sömürülmediği; bir bütün olarak işçi sınıfının adil, onurlu ve hak ettikleri yaşanılabilir aydınlık bir geleceğe kavuşması için dayanışma içinde olduğumuzu buradan iletiyorum.

Elbette her şartta emeklerinin karşılığı olan haklarını korumak için de hukukun bize verdiği her tür yetkiyi sonuna kadar kullanıp, emekçi avukat meslektaşlarımızla beraber her zaman işçi kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.

Emeğin alın teri ile birleştiği her alanda çalışan, üreten, topluma omuz veren ve bu zorlu koşullara rağmen mücadele eden işçi sınıfının ve tüm dünya emekçilerinin uluslararası birlik, mücadele, emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutluyorum.

Yaşasın 1 Mayıs. / Bijî Yekê Gulanê!"

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.