Hakkari Barosu Başkanı Canan: Hakkari'de yaşanan hak ihlalleri aldı başını gidiyor

Hakkari Barosu Başkanı Canan: Hakkari'de yaşanan hak ihlalleri aldı başını gidiyor

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan Hakkari'de hak ihlallerinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Hakkari neredeyse her gün ev baskınlarının yaşandığı, birçok kişinin gözaltına alınıp tutuklandığı bir kente dönüştü. Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, kentte yaşanan işkence ve kötü muamele olaylarına ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuştu.

Canan: İşkence ve kötü muameleyi kabul etmemiz mümkün değil

Kentte 10 Ocak günü yaşananlara işaret ederek, o gün yaşananlara bizzat tanık olduklarını deli getiren Baro Başkanı Ergün Canan, kolluk birimleri tarafından silahlarla evin basılıp kapı ve camların kırıldığını, aile fertlerine kötü muamelede bulunulduğunu söyledi.

Son dönemde kentin tamamında bu tür operasyonların artış gösterdiğini belirten Ergün Canan, “Hakkari'de yaşanan hak ihlalleri aldı başını gidiyor. İşkence ve kötü muamele, Anayasa, yasa ve hukuka aykırı bir tutumdur. İşkence ve kötü muameleyi kabul etmemiz mümkün değildir. Arama kararı olmamasına rağmen çoluk çocuk demeden bir ailenin darp edilmesini kimse kabul etmez Yaşanan tüm bu hak ihlallerinin elbette sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

"Bölgemizde maalesef yasalar uygulanmıyor"

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay üzerinden Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi ve Anayasa Mahkemesi (AYM) arasından yaşanan tartışmaların bu tür olayları beslediğini dile getiren Canan, “Maalesef yargı sistemi bu hale gelmiş durumda. Bu tür olaylar, bu durumlardan güç alınarak yapılmaktadır. Bölgemizde maalesef yasalar uygulanmıyor. Yapılan baskınlar ilk değildi, son olmayacağı da görülüyor. Bu tür olayları karşısında, hep dik duracağız. Hukuk açıdan elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Kentte yaşanan hak ihlalleri, kötü muamele ve işkenceye karşı yetkilileri göreve davet eden Canan, yetkililerin gerekli sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Canan, “Kötü muamele, işkenceye ve hukuka aykırı tüm tutumlara karşı tavrımız nettir. Baro olarak üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazırız ve yapacağız” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.