Hakkari 2011 yılı satranç turnuvası

Hakkari 2011 yılı satranç turnuvası

Hakkari'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç İl Birinciliği Turnuvası sonuçlandı.

HAKKARİ - İl ve ilçelerdeki okullardan 75 öğrencinin katıldığı turnuva, minik, yıldız ve genç kategorilerinde yapıldı.

Minikler kategorisinde Yüksekova Uğur Sıtkı İlköğretim Okulu'ndan Özer Çelik, yıldızlar kategorisinde Şemdinli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Yakup Sakin, gençler kategorisinde ise Hakkari Fen Lisesi'nden Velat Akdoğan birinci oldular. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Hakkari Üniversitesi Rektörlük Kültür Dairesi Başkanı Ramazan Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ ve İl Gençlik Şube Müdürü Nevzat Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Hakkari İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, dereceye giren sporcuları Ankara'da yapılacak olan Türkiye Satranç Şampiyonası'na götüreceklerini belirtti. Özdemir,"Buradaki amacımız il ve ilçelerdeki okullarda satrancı yaygınlaştırmaktır. İl ve ilçelerde yarışmaya katılan 75 öğrenci büyük bir performans sergiledi. Yarışmaya büyük ilgi gösteren öğrencilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.