Valilikten Yüksekova'daki yürüyüş için yasak kararı: Giriş çıkışlar sınırlandırıldı

Valilikten Yüksekova'daki yürüyüş için yasak kararı: Giriş çıkışlar sınırlandırıldı

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde "Savaş ve İşgale Hayır" sloganıyla yapılması planlanan yürüyüşten sonra kent genelinde bugün (27 Kasım) ve yarın için yasak ilan etti.

Hakkari’de 27 Kasım ve 28 Kasım tarihleri arasında 36 saat süreyle il ve ilçelerin belirli bölgelerine giriş çıkışlar ile araç seyri kısıtlanırken gruplar halinde toplanmanın yasaklandığı bildirildi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada karara gerekçe olarak “Savaş ve İşgale Hayır” adıyla yapılacağı duyurulan yürüyüş gösterildi. Açıklamada, yürüyüş “yasa dışı” olarak nitelendirildi.

Valilik şu ifadelere de yer verdi:

"İlimiz sınırları içinde kamu düzeni ve güvenliğinin tesisi, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve ek fıkrası ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 19. maddesine istinaden, ilimizdeki belirli yerlere giriş ve çıkışın kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlanmasını, toplanmalarının ve araç seyirlerinin kısıtlanmasını, 27.11.2022 saat 08:00’den 28.11.2022 saat 20:00’a kadar 36 saat süre ile il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Hakkari coğrafi sınırları içerisinde yasaklanması kararı alınmıştır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.