Hakaret eden kaymakama soruşturma

Korona virüsü tedbirleriyle ilgili denetimlerde kuralları ihlal ettiği belirtilen bir kişiye “İndir şu arka ayaklarını” diyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'a soruşturma açıldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında denetim yapıldı.

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın yer aldığı denetimlerde, dernekler de denetlendi. Bir derneğe giren Abban, 2 kişinin sigara ve içki içtiğini gördü.

Çerkezköy Bakış TV'nin haberine göre, dernekteki kişilerin üye olmadığını öğrenen Abban, “İşlem yapın, kapatın burayı. Bu kül tablaları ne?” dedi.

Bu sırada bir kişinin “Var mı sigara içen?” sorusunu üzerine Abban, “Gördün seni dışarıdan. İndir şu arka ayaklarını. İşlem yapın, kapatın burayı” ifadelerini kullandı.

Yazılı açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İnce, “Koronavirüs salgınına dair denetimler vali ve kaymakamların koordinesinde ve bizzat iştiraki ile başarıyla sürdürülmekle beraber zaman zaman sürecin getirdiği olumsuz davranışlara da şahit olunmaktadır. Bu kapsamda Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere aykırı davrandığı açıkça belirli olan bir işyerine müdahale ederken tasvip etmediğimiz bir diyaloğa giren Kaymakamımız hakkında ilgili birimlerimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.