Hakan Atilla'nın istifası sonrası dolarda hızlı yükseliş

Hakan Atilla'nın istifası sonrası dolarda hızlı yükseliş

Haftaya yukarı yönlü başlayan dolar, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın istifası sonrası TL karşısında yüzde 1 değer kazandı. Euro yeniden 9 lira barajını aştı. Altın fiyatları da hareketli.

Dolar geçen haftayı 7,49 liradan kapattıktan sonra haftanın ilk iş gününe 7,55 liradan başladı. Enflsayonun dizginlenememesi, ABD tahvil faizlerinin yükselmesi gibi etkenlere Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendisine yönelik dayatmalar nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalması eklenince döviz piyasası daha da hareketlendi.

Saat 13,15 itibariyle dolar 7,65, 9,08, sterlin 10,58 liradan el değiştiriyor.

Çeyrek altın 682, gram altın 415 liradan satılıyor.

BORSA YATAY SEYİRDE

Borsa ise günün ilk yarısında yatay seyretti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,20, holding endeksi yüzde 0,37 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile spor, en çok gerileyen ise bankacılık oldu. 

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 50'si yükseldi, 45'i değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri  Garanti BBVA, Petkim, Koza Altın İşletmeleri, Halkbank ve Tüpraş oldu.

'TÜRKİYE EN KIRILGAN ÜLKELER ARASINDA'

Öte yandan Avrupa'nın ana finans şirketlerinden Societe Generale, tahvil getirilerinin 'gelişen piyasalar' üzerindeki etkisinin değerlendirildiği raporunda Türkiye'yi; Güney Afrika, Macaristan, Şili ve Kolombiya ile birlikte en kırılgan ülkeler arasında saydı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.