Haberimiz ses getirdi, Çal ailesine yardım eli uzandı!

Haberimiz ses getirdi, Çal ailesine yardım eli uzandı!

Yüksekova'da bütçelerine uygun kiralık ev bulamayınca toprak damlı tek katlı evin damında yaşayan 5 kişilik Çal ailesine yardım eli uzandı.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçenin Esenyurt Mahallesi’nde bir evin damında yaşam mücadelesi veren Kemal Çal, eşi ve 3 çocuğunun dramını haber yaptıktan sonra birçok hayırsever harekete geçti.

Yüksekova AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İşgörer ile hayırsever bazı vatandaşlar, bugün aileyi ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Çal ailesinin bu zorlu yaşam mücadelesini Yüksekova Haber Portalı'nda gördükten sonra harekete geçtiklerini ifade eden Başkan İşgörer,  "AK Parti ailesi olarak her zaman halkımızın yanındayız ve onlarla birlikte olmaya devam ediyoruz. Ailemizi yerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledik. Ailemizi yalnız bırakmayacağız ve gerekli tüm yardımları yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

'Aileye ev yapacağız'

Yüksekovalı genç iş adamlarından Adnan Han ise “Ailenin dramını haberlerden öğrendik. Mağdur olan ailemizi yerinden gördük. Biz de Yüksekovalı iş adamları, esnafları, sivil toplum örgütleri, kaymakamlık ve belediye olarak bu taşın altına elimiz bırakarak bu aileye ev yapacağız. Yıkılan evinin enkazını kaldırılarak kısa bir süre içerisinde el birliğiyle yeniden temel atarak bu mağdur ailemizi yeni evlerine kavuşturacağız.” diye konuştu.

c1-070.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum