Güven'i ziyaret eden Barış Anneleri: Artık sesimizi duyun

Güven'i ziyaret eden Barış Anneleri: Artık sesimizi duyun

Barış Anneleri, 106 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret etti. Güven'in tüm kadınların ve annelerin temsilcisi olduğu belirten Barış Anneleri, "Artık sesimizi duyun. Bu tecrit kaldırılmalıdır" çağrısı yaptı.

8 Kasım 2018’de süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in eylemi 106'ncı gününde. Eylemle dayanışmak amacıyla Diyarbakır ve İstanbul Barış Anneleri meclisleri, Güven'i Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Gerçekleştirilen görüşme ardından Barış Anneleri, açıklama yaptı.

‘İKTİDAR BU DURUMA SON VERMELİDİR’

İstanbul Barış Anneleri Meclisi Üyesi Bediya Duman, Leyla Güven’e destek olmak amacıyla ziyarette bulunduklarını belirterek, “Leyla bir halkın iradesidir. Leyla ölüm sınırına yaklaşmış durumda. İktidar bu duruma son vermelidir. Leyla Güven’in taleplerini yerine getirmelidir. Bu normal bir taleptir, hükümet neden sessiz kalıyor? Onların da çocukları var, onlarda hiç duygu yok mu? İnsan duyguları yok mu?” diye sordu.

h1-066.jpg

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Barış Annesi Bedia Gökyüz ise Leyla Güven’in 106 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Gökyüz, Leyla Güven’in sürdürdüğü eylemin kritik aşamaya ulaştığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Bütün dünya bilmelidir ki; biz anneler sessiz kalmayacağız. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit hem halklara hem de kadınlara uygulanıyor. Leyla Güven de bu tecridin kadınlara yönelik olduğunu bilerek bedenini ölüme yatırdı. Bu sıradan bir eylem değildir. 300’ü aşkın çocuğumuz açlık grevindedir.”

‘SESİMİZİ DUYUN ARTIK’

Leyla Güven’in kadınların ve annelerin temsilcisi olduğunu dile getiren Gökyüz, “Artık sesimizi duyun. Bu tecrit kaldırılmalıdır. Bu insanlar, adaletsizliğe karşı bedenlerini ölüme yatırdılar. Bütün Kürt halkına ve Türkiye halklarına sesleniyorum; annelerin yaralarını görün artık. Bizim talebimiz, tecridin kaldırılması ve açlık grevi eylemlerinin son bulmasıdır” ifadesinde bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.