Guru tecavüzden mahkum oldu Hindistan karıştı

Guru tecavüzden mahkum oldu Hindistan karıştı

Hint guru Gurmeet Ram Rahim Singh, tecavüzden mahkum olunca takipçileri sokağa döküldü. Binlerce asker ve polis sokaklarda önlem alırken, bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çıkan çatışmalarda en az 12 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Hindistan’da popüler dini liderlerden Gurmeet Ram Rahim Singh’in tecavüzden suçlu bulunmasının ardından düzenlenen protestolar sırasında çıkan çatışmalarda en az 12 kişi öldü. Ölenlerin Singh’in takipçileri olduğu sanılıyor. Hintli gurunun cezası Pazartesi günü açıklanacak.

BBC Türkçe’nin haberine göre Özellikle Hindistan’ın kuzeyindeki popüler dini liderlerden biri olan Singh’in öfkeli takipçileri Chandigarh kenti yakınlarındaki Panchkula’da sokaklara çıktı. Yağma ve vandalizm olaylarının yaşandığı yönünde haberler gelirken, en az iki tren garının da ateşe verildiği belirtildi. Singh’in takipçileri ayrıca araçlara zarar verip, medyaya ait yayın araçlarını ateşe verdi.

BİNLERCE POLİS VE ASKER SOKAKTA

Milyonlarca takipçisi olduğunu iddia eden Singh, 2002’de iki kadına tecavüz etmekle suçlanmıştı. Mahkemenin kararı açıklamasından önce Singh’in 200 binden fazla takipçisi Chandiragh bölgesine akın etmişti.

hintic

Bölgede binlerce polis ve asker konuşlandırıldı. Panchkula’daki BBC Muhabiri polisin kalabalığa gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiğini belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Panchkula Emniyet Müdürü ise şiddet olaylarının kontrol altına alındığını söyledi. Pencap eyaletinin bazı bölgeleri ve Chandigarh kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Başkent Delhi’ye de yayılan şiddet olaylarında iki tren vagonu yakıldı. 50 yaşındaki Singh, kararın ardından ordu tarafından gözaltına tutuluyor.

GURMET RAM RAHİM SİNGH KİMDİR?

Dera Sacha Sauda tarikatının tartışmalı lideri, dünya çapında 60 milyondan fazla takipçisi olduğunu iddia ediyor. Kendisini “kar amacı gütmeyen ruhsal kuruluş” diye tanımlayan tarikatı 23 yaşında devraldı. Rock konserleri düzenliyor, filmlerde oynuyor ve kendi gıda ürünleri markası bile var.

dallama

Sikh ve Hindu dinindeki figürlerle dalga geçmekle suçlanmıştı. Cinayet, tecavüz ve ‘Tanrıya daha yakın olmak için’ takipçilerini hadım olmaya zorlamakla suçlandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.