Günde 2 binden fazla kişi Derecik-Zet Sınır Kapısı’nı kullanıyor

Günde 2 binden fazla kişi Derecik-Zet Sınır Kapısı’nı kullanıyor

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ikinci resmi sınır kapısı olan Uluslararası Derecik-Zet (Rubarok) Sınır Kapısı’ndan günde ortalama 2 bin 300 kişi geçiş yapıyor.

Erbil’in Soran Özel İdaresi’ne bağlı Mergesur ilçesi ile Hakkari’nin Derecik (Rûbarok) ilçeleri arasındaki Derecik-Zet (Rubarok) Sınır Kapısı geçtiğimiz Mayıs ayında resmen açılmıştı.

Rûdaw Radyo’ya konuk olan Mergesur Kaymakamı Gaffur Ahmad, kapının hala sadece turistik geçişlere açık olduğunu ve günde yaklaşık 2 bin 300 kişinin seyahat ettiğini söyledi.

Kapının ticaret amaçlı kullanılması için de çalıştıklarını kaydeden Ahmed, "Şu anda biz kendi tarafımızda bulunan yol çalışmalarını sürdürüyoruz, Türkiye tarafı da çalışıyor" dedi.

Ahmed, bu yıl bu güzergâhta yol, su ve elektrik hizmetleri için 5 milyar dinar maliyetle çok sayıda projenin hayata geçirildiğini aktardı.

Bunlardan birinin 2 milyar dinara mal olan 9 kilometre uzunluğundaki Piran-Mergesur yol projesi olduğunu belirten Ahmed, çalışmaların yüzde 90'ından fazlasının tamamlandığını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.