'Gün TV Mezopotamya kültürünün sahnesi'

'Gün TV Mezopotamya kültürünün sahnesi'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tîgran Kent Konservatuarı Tiyatro Alan Asistanı Nurullah Akgöl, "Ben bir izleyicisi olarak Gün TV'yi, Mezopotamya coğrafyasının kültür sahnesi olarak değerlendiriyorum" dedi.

Yerel yayından 1 Ocak'ta geçiş yaptığı Turksat uydusu üzerinden test yayınına devam eden Gün TV, 6 Nisan'da başlayacağı normal yayını için hazırlıklarını sürdürürken, Diyarbakır'da kanalın ulusal yayına başlayacağı duyurusu için billboardlara tanıtım reklâmları asıldı. Kentte halk tarafından yakından takip edilen kanalın uydu yayınına geçişi heyecanla karşılanırken, bölgedeki kültür kurumlarından da olumlu tepkiler geldi. Ağırlıklı olarak kültür-sanat ve toplum yaşam odaklı izleyicileri ile buluşacak olan Gün TV'nin yayın akışı ve ulusal yayına geçişine ilişkin konuşan Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tîgran Kent Konservatuarı çalışanları, kanalın geçişini büyük bir kazanım olarak değerlendirdi. 


'Kutluyor ve destekliyoruz'

Zorluklara ve karşılaştığı baskı ile ceza politikalarına rağmen ulusal yayınına geçme başarısını geliştiren kanalın, izleyici olarak kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi yöneticilerinden Gıyasettin Şehir, yakından takip ettikleri Gün TV'nin ilkeli ve ısrarcı yayıncılıkta büyük bir deneyim ve birikime sahip olduğuna dikkat çekti. Kanalın daha çok kültür yayınlarına ağırlık vermesine vurgu yapan Şehir, "Özellikle kültür ağırlıklı, sanat ağırlık bir çalışma yapacak olması, Kürt kültürünün sanatının gelişmesi açısında da önemli bir adımdır. O nedenle kutluyoruz ve kanalı destekliyoruz" dedi.

'İyi işler başaracağını düşünüyorum'

Türkiye'de genel anlamda yayın yapan kanalların ticari kaygı güttüğüne ve birçoğunun "kültürel soykırım" eksenli yayınlar yaptığına dikkat çeken Şehir, Kürtlere ve bölgenin kültürüne hitap eden böylesi bir kanalın yayıncılığını geliştirmesi ve kitle alanını genişletmesinin önemli olduğunu belirtti. "Bütün bunlara karşı özüyle, biçimiyle ve diliyle bizi yansıtan bir kanalın hem gelişmelere direnmesi hem de çeşitli gelişmelere sebep olması açısından önemli" diyen Şehir, kanalın iyi bir verim alacağını düşündüklerini belirterek, "aslında bu güne kadar yerel olsa da bilinen ve tanınan bir kanal Gün TV. Bir izleyici olarak Özgür Gün TV'nin iyi işler başaracağını ve izleyici oranını da arttıracağını düşünüyorum" dedi.

'Büyük bir kazanım'

Gün TV'nin yerelde yıllarca başarılı bir yayıncılık çizgisini izlediğini kaydeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tîgran Kent Konservatuarı Tiyatro Alan Asistanı Nurullah Akgöl ise "Diyarbakır'da kültür sanat çalışmaları yapıyoruz. Toplum kültürünü, yaşam biçimini, köklerini ve değerlerini, ekranlarda görünce mutlu oluyoruz. Gün TV de bunu çok iyi işliyor. Hiçbir çıkar olmadan en sade haliyle yansıtıyor" diye konuştu. Mezopotamya coğrafyasının kültürü ve Kürtlerin folkloruna ilişkin zengin bir yayın donanımına sahip olan kanalın, Türkiye ve Kürdistan'ın her noktasına ulaşma imkanının önemli olduğunu belirten Akgöl, "Metropollerde yaşam süren Kürt ailelerinin Gün TV aracılığı ile kendi toplumunun folkloru ile temasa geçecek olması çok değerli. Bu açıdan Gün TV'nin ulusal yayına geçmesi, Kürt halkı açısından büyük bir kazanımdır. Ben bir izleyicisi olarak Gün TV'yi, Mezopotamya coğrafyası kültürünün sahnesi olarak değerlendiriyorum" dedi.

i-1-544.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.