Graham: Güvenli bölge Türkiye'nin güvenliği için kurulacak

Graham: Güvenli bölge Türkiye'nin güvenliği için kurulacak

ABD’li Senatör Lindsey Graham Ankara’daki temaslarının ardından, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Graham "YPG, PKK'nın koludur, görmek isteyen için bu çok açıktır" dedi.

Türkiye ile ABD arasında Suriye’de oluşturulacak tampon bölge konusunda arabuluculuk görevi üstlenen ABD’li senatör Lindsey Graham basın toplantısı düzenledi.

Graham, Ankara ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşmüştü.

‘YPG PKK’nin politik koludur’ diyen Graham, “YPG’nin PKK ile bağlantısı var. Kanıtlar açık ve net. Müttefik Türkiye için yarattığımız problemi çözmeliyiz. Bizimle DEAŞ’a karşı savaşanlara da bir şeyler borçluyuz. İlerlemek için şansımız var, hatalarımızı düzeltmek için fırsatımız ve ve zamanımız tükeniyor, bu yüzden buradayım. DEAŞ’lılar hala dağlarda. Trump’ı Obama gibi hata yapmaması için uyardım. YPG’nin Türkiye’den uzaklaştırılması için Dunford’un bir çalışması var. Obama YPG’yi silahlandırarak Türkiye için kabus yarattı” açıklaması yaptı.

ABD askerinin hemen çekilmesi durumunda Suriye’de daha büyük bir savaşın çıkacağını belirten  Graham “Güvenli bölge Türkiye’nin güvenliği için kurulacak” dedi.

Graham’ın ziyaretinin ardından Milli Savunma Bakanlığı’nın “Twitter “ABD’li Senatör Lindsey Graham Ankara’daki temasları kapsamında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye-ABD arasındaki ilişkiler ele alındı. Bu kapsamda Bakan Akar tarafından; Münbiç’te verilen sözlerin tutulmadığı, YPG’nin PKK ile aynı bütünün parçaları olduğu ve Türkiye’nin PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele ettiği, Türkiye’nin, sınırlarının güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceği, iki ülkenin birlikte çalışarak bu sorunları aşabileceği ifade edilmiştir” açıklaması yapılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.