Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Galatasaray Meydanı'nda gözaltına alınan 13 Cumartesi Annesi serbest bırakıldı.

Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmaları polis tarafından engellenen ve gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı.

Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Cumartesi Anneleri, "Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri/Cumartesi İnsanları serbest bırakıldı. Kayıplarımızı aramaktan ve kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

Ne olmuştu?

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylemlerinin 942’nci haftasında, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak istemişti. Ancak annelerin eyleminden önce polis, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin takviyesiyle meydandaki ablukayı artırarak, açıklamaya izin vermemişti.

Yakınlarının fotoğraflarıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen annelerin açıklama yapmasına izin vermeyen polis, aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren’inde bulunduğu 13 kişiyi gözaltına almıştı.

Cumartesi Anneleri geçen hafta da Galatasaray Meydanı'nda gözaltına alınmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.