Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklaması sırasında gözaltına alınan Cumartesi Anneleri, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul'daki Gatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları adalet arayışlarının 951. haftasında da polisler tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Cengiz Çiçek, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın da katıldığı eylemde 17 kayıp yakını ve insan hakları savunucusu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar. Müdahaleye maruz burakılan isimlerden Hanım Tosun: "Yine Galatasaray’da olacağız. Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.