Google'a iki yeni arama yöntemi geliyor

Google'a iki yeni arama yöntemi geliyor

İnternet aramalarını daha verimli hale getirmek için üretken yapay zekayı test ettiğini açıklayan Google, iki yeni özellik tanıttı. Akıllı telefon kullanıcıları, fotoğraf, video ve metinleri yuvarlağa alarak veya Google uygulamasına sorarak arayabilecek.

Arama motoru Google, internet üzerinde arama yapmayı kolaylaştırmak adına yapay zeka destekli iki yeni özelliği devreye sokuyor. Şirketin aramaları "radikal biçimde daha faydalı hale getireceğini" savunduğu iki özellik, yakın zamanda Android telefonlarda devreye girecek.

Bunlardan biri, 'Circle to Search' (Aramak için Yuvarlağa Al) özelliği olacak. Akıllı telefon kullanıcıları bu sayede, ekranda gördükleri fotoğraf, video ya da metinleri yuvarlağa alarak, seçerek veya üzerlerine basarak, Google üzerinden konu hakkında daha fazla bilgi edinebilecek.

İkinci özellik ise kullanıcıların, bir fotoğraf veya metin hakkında karmaşık veya nüanslı sorular sormaları halinde yanıt alabilmelerini sağlayacak. Buna göre, telefon kameraları bir yere tutulduğunda, bir fotoğraf yüklendiğinde veya bir ekran görüntüsü alındığında, söz konusu içerik hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Google uygulaması üzerinden soru sormak mümkün olabilecek. Şirketin açıklamasında, bir kişinin bilmediği bir kutu oyununa denk geldiğinde bu oyunun nasıl oynandığını uygulamaya sorup yanıt alması, bu özelliğe örnek olarak gösterildi.

Google'dan yapılan açıklamada, ChatGPT gibi üretken yapay zekaya dayalı sohbet robotlarının internet aramalarını daha kişisel hale getirmek için nasıl kullanılabileceği konusunda geçen seneden beri testler yapıldığı belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.