Google servisleri ve Youtube tüm dünyada çöktü

Google servisleri ve Youtube tüm dünyada çöktü

Google'ın servislerine ulaşmaya çalışan kullanıcılar hatayla karşılaştı. Yaklaşık bir saat süren problem sonrası bazı kullanıcılar servislerden tekrar yararlanmaya başladı.

Google servisleri 14.56’da tüm dünyada kesintiye uğradı. YouTube, Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar gibi servislere ulaşmaya çalışan binlerce kullanıcı “Something went wrong” (Bir şeyler ters gitti) ifadesiyle karşılaştı.

İnternet kesintilerini takip eden DownDetector adlı site, dünya çapında 12 binden fazla YouTube kullanıcısının hatayı rapor ettiğini duyurdu.

Gmail kullanıcıları, "Maalesef hesabınız geçici olarak kullanım dışı" ifadesiyle karşılaşırken, Dokümanlara ulaşmak isteyen kullanıcılara, "Google Dokümanlar hatayla karşılaştı. Lütfen bu sayfayı yeniden yüklemeyi veya birkaç dakika sonra sayfaya tekrar gelmeyi deneyin" hatası geldi.

Youtube'dan saat 15:09'da yapılan açıklamada, "Şu anda birçoğunuzun YouTube'a erişim konusunda sorun yaşadığının farkındayız. Ekibimiz bunun farkında ve araştırıyor. Daha fazla bilgi alır almaz sizi burada bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Google Play, Google ADS, Google Adsense, Google Admob gibi servislerde de problemler yaşandı. Saat 15.40 itibarıyla bazı kullanıcılar servislere erişmeye başladı.

Google'ın çökmesi sosyal medyada da gündem oldu. Twitter kullanıcıları #YouTubeDOWN (Youtube çöktü) etiketiyle 150 bini aşkın paylaşım yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.