Google kurucuları Page ve Brin başkanlıktan ayrılıyor

Google kurucuları Page ve Brin başkanlıktan ayrılıyor

İnternet devi Google'ı 1998'de Kaliforniya eyaletinde bir garajda kuran Larry Page ve Sergey Brin, şirketin CEO'luğunu bırakıyor.

Alphabet’ten yapılan açıklamada şirketin ‘daha temiz ve daha hesap verebilir’ bir şekilde işleme hedefinde olduğu yer aldı. İkisi de 46 yaşında olan Page ve Brin “Artık yönetim yapımızı basitleştirmenin doğal zamanı gelmişti. İkimiz de, şirketi bizden daha iyi yönetecek biri gördüğümüzde yöneticiliği bırakmak istemeyen insanlardan değiliz. Alphabet ve Google’ın iki CEO ve başkana ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.

Page ve Brin şirkete tavsiye veren ve sevgilerini gösteren fakat günlük işleyişlerine karışmayan birer ebeveyn gibi olacaklarını, şirket yönetimini Pichai’den daha iyi bir şekilde yapacak kimse olmadığını söyledi. Hindistan’da doğan 47 yaşındaki Pichai Stanford Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi’nde okumak üzere ABD’ye gitmiş, ardından 2004’te Google’a katılmıştı.

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google’ın sahibi olan Alphabet şirketinin ve icra kurulu başkanlığı (CEO) görevlerinden ayrılacaklarını açıkladı. İkili şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Alphabet’in de CEO’su olarak ikilinin yerini alacak.

Alphabet 2015’te Google ve sahibi olduğu şirketlerin yeniden yapılandırılması amacıyla kurulmuştu. Page ve Brin şirketlerini 1998’de ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir garajda kurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.