Gökhan Zan TİP'ten Hatay adayı oldu

Gökhan Zan TİP'ten Hatay adayı oldu

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak futbolcu Gökhan Zan'ı açıkladı. Lüftü Savaş'a adaylıktan çekilme çağrısı yapan Zan "Hiçbir şey için geç değil" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını eski milli futbolcu Gökhan Zan olarak açıkladı.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini, çığlığını, isyanını duyduk. Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ'A 'ADAYLIKTAN ÇEKİLİN' ÇAĞRISI

Ardından açıklama yapan Gökhan Zan "Tüm Hayat halkına hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim" çağrısı yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Adaylıktan çekilin" dedi.

'HATAY HALKI GERÇEK ANKETİ CHP'NİN ÖNÜNE KOYDU'

Gökhan Zan'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

"Kimsenin hakkını yemedim, haksızlığa sessiz kalmadım. 6 Şubat'ta saatler 4.17'yi gösterdiğinde kimimiz öldük, kimimiz eksik kaldık ama ilk 3 gün yanımızda kimse yoktu. Sadece dayanışmamız vardı. Yanımızda devlet kurumlarını, belediyeleri ve AFAD'ı göremedik.

Deprem değil, ihmal öldürüyor. Şimdiye kadar iktidarı konuştuk ama iktidardan farkı olmayanları desteklemeye mecbur bırakılmamızı da konuşacağız. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorunluları arasındadır. Bunu kabul edilip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu karar Hatay halkına sorulmadan karar verilmiştir. 6 Şubat gecesi yürüyüşte Hatay halkı CHP'nin önüne gerçek anketi koydu. Bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hatay benim şahsi meselemdir' sözünü bir kenara atamazdım.

Kötü ile kötünün iyisi arasında bir tercihe mecbur bırakılmaktan bıktım. O yüzden bugün dostlarımızla, kanaat önderleriyle bir yola çıktık. Hatay ittifakı etrafında, TİP çatısı altında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam konusunda görüş birliğine vardık.

Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş'a karşı değildir tabii ki Hatay'ı depremde yalnız bırakan ve bu felakette sorumluluğu bulunan iktidar ve muhalefete karşı adayım. 

CHP VE LÜTFÜ SAVAŞ'A ÇAĞRI

Buradan iki çağrı yapıyorum. İlki CHP yöneticilerine. Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazdan 50 bin canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın.

İkinci çağrım ise Lüftü Savaş'a. Gelin, çekilin ve Hatay ittifakı etrafına birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim. 

'FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIRIM'

Eğer bu yanlıştan dönülürse, halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız. Hala hiçbir şey için geç değil.

Ben futboldan kaynaklı hayatımı hep savunarak kazandım, şimdi de Hatay'ı savunmaya talibim. Hatay'da imar affını, rantı, adam kayırmacılığı geçirmem.

Bir Hatay vardı, bir Hatay yine var."

TİP, 8.56 OY ALDI

Gökhan Zan, özellikle 6 Şubat depremleri sonrası kentte öne çıkan figürlerden olmuştu. Eski milli futbolcu, 22 Mart 2023’de İYİ Parti’ye katılmış ve genel seçimlerde aday adayı olup seçilememişti. 27 Aralık 2023’te de partiden istifa etmişti.

Hatay, yüzde 8,56 ile TİP’in genel seçimlerde en yüksek oy aldığı şehir.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.