Gökçek'in 'hayır'ını 'evet' yaptığı işçi konuştu

Gökçek'in 'hayır'ını 'evet' yaptığı işçi konuştu

Tuğlalarla yazdığı 'hayır' yazısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 'photoshop'la 'evet'e dönüştürülen inşaat işçisi konuştu...

İnşaatta çalışırken tuğla ile ‘hayır’ yazarak sosyal medyada büyük bir ilgi çeken inşaat işçisi Tahsin Durmuş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘photoshop’la ‘hayır’ını ‘evet’ yapmasını değerlendirdi: ‘Bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi…’

16 Nisan referandumuna az bir süre kala sosyal medya üzerinde devam eden ‘evet/hayır’ yarışı ilginç sonuçlar da doğuruyor. Bir inşaat işçisi çalıştığı inşaatta tuğla ile ‘hayır’ yazarak referandumdaki düşüncesini ortaya koyması da bu örneklerden biri oldu. O işçinin ismi Tahsin Durmuş’tu. Durmuş’un fotoğrafı kısa sürede büyük bir ilgi çekti ve çok sayıda kişi fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafı paylaşanlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ti. Ancak Gökçek ‘photoshop’la fotoğraftaki ‘hayır’ yazısını ‘evet’e çevirmiş ve ‘Eline sağlık usta’ demişti!

Evrensel gazetesi muhabiri ve TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, akrabası olan işçi Tahsin Durmuş’a olayla ilgili yorumunu sordu. Durmuş şunları yazdı: Bir anda büyük bir ilgi çeken fotoğraftaki kişi olan Tahsin Durmuş benim akrabam. Tahsin Durmuş’a ulaşıyorum. İşçilerin yoğun çalışma saatleri onu da etkiliyor, benimle ancak bir mola sırasında görüşebiliyor. Hikayeyi bir de ondan dinlemek istediğini söylüyorum, o da  cevap veriyor: “Baksanıza bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi?”

Fotoğrafının değiştirilip ‘evet’e malzeme yapılmasına tepki gösteren Durmuş, referandumda oy kullanacak vatandaşlara da uyarı yapıyor: “Arkadaş ‘Ben oyumu verdim, gidiyorum’ diye bir şey yok. Herkes oyuna, sandığına sahip çıksın. Her türlü hile yapabilir bu zihniyet. Sonuçta bir fotoğrafla bile oynayan bir zihniyet var ortada.”

‘DEDİM ŞURAYA BİR HAYIR YAZAYIM…’

Gökçek’in fotoğrafı değiştirmesini yorumladıktan sonra Tahsin Durmuş’a tuğla ile ‘hayır’ yazma fikrinin nereden aklına geldiğini sordum. “İnşaatta tuğla örüyorduk. Dedim şuraya bir ‘hayır’ yazayım.” diyor ve devam ediyor: “Sonra baktım güzel oldu. Bir iki resim çektirdim. Facebook’a koydum, fikrimi herkes görsün diye. Arkadaşlar ‘Koyma başın belaya girer’ dedi. Ben de “Hayır diyen niye terörist ilan ediliyor? Bu mu demokrasi? Niye belaya girsin?” dedim. Sonuçta ortada bir referandum var. Bir taraf ‘hayır’ bir taraf ‘evet’ diyecek. Herkes düşüncesini rahatça anlatabilmeli. İşte böyle kaygı ve korkuların ortadan kalkması için ‘hayır’ demek gerekiyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.