Gianluca Costantini'den Hakan Arslan'a saygı duruşu

Gianluca Costantini'den Hakan Arslan'a saygı duruşu

İtalya'nın önde gelen grafik sanatçılarından Gianluca Costantini, Hakan Arslan'ın öldürüldükten yedi yıl sonra kemiklerinin babasına bir torbayla iade edilmesini İstanbul'da bir duvarda çizerek protesto etti.

2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı döneminde Diyarbakır Sur'da öldürülen Hakan Arslan'ın kemiklerinin 29 Ağutos'ta babasına bir torba içinde teslim edilmesinin, Kürt halkının, insan hakları savunucularının ve demokratik kamuoyunun vicdanında yarattığı isyan İstanbul duvarlarına yansıdı. 

İtalya'nın önde gelen grafik sanatçılarından Gianluca Costantini, Arslan'ın cenazesinden geriye kalanların 7 yıl sonra bir torba içinde babasının ellerinde taşınmasını İstanbul'da bir duvara resmetti.

Costantini beyaz zemin üzerine siyah çizgilerle yarattığı desende Arslan'ın kalıntılarının yerine onun kırmızıyla çizilmiş portresini yerleştirerek babasının ellerinde özenle taşıdığı şeyin bir nesne değil oğlunun kişiliği olduğunu vurguladı.

Costantini babadan, oğuldan, halktan ve toplumdan esirgenen saygıyı hakkı olanlara iade ederken, resmiyet dünyasının saygısızlığına da sanatkarca bir isyanla karşılık verdi. 

Costantini, İstanbul varoşlarında bir sokaktaki boş, beyaz duvara çizdiği grafiği fotoğraflayarak, Twitter hesabından Hakan Arslan ve babası #Istanbul sokaklarında sözleriyle paylaştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum