Gever'den Muş'a her yer Newroz

Gever'den Muş'a her yer Newroz

Yüksekova'dan Muş'a kadar yurttaşlar Newroz alanlarını doldurmaya başladı.

Serhat bölgesi kentlerinde Newroz kutlamaları için alanlar dolmaya başladı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Yenişehir Stadyumu’nda “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz için alanla girişler başladı. Kutlamalar için köylerden de insanlar kent merkezine geldi. Gençler ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti.

Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılacak bir dakikalık saygı duruşu sonrası program başlayacak. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Hakkari Milletvekili Sait Dede programda konuşacak. Kutlamada Hiwron da sahne alacak.

TATVAN

Newroz kutlamalarının bir başka adresi ise, Bitlis Tatvan ilçesi. Fuar alanında yapılan kutlamalar için binlerce kişi bir araya gelmeye başladı. Sabah saatlerinde kadınlar, gençler ve çocuklar, rengarenk kıyafetleriyle alana aktı. Arama noktalarından sonra alana giren yurttaşlar, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve “Jin, jiyan, azadî”  sloganları attı. 

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve Bitlis Milletvekilli Celaded Gaydalı’nın konuşma yapması beklenen Newroz’da yerel sanatçılar sahne alacak. 

Alana girişler devam ediyor. 

MUŞ

Newroz kutlamalarının gerçekleştiği bir başka yer olan Muş'ta coşku dorukta. Yurttaşlar, Newroz için Gar İstasyonu’na akın ediyor. Yüzlerce genç, “Bijî Newroz” sloganlarıyla alana giriş yaptı. Kadınlar ise, yöresel kıyafetleriyle alanı doldurdu.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılacak saygı duruşuyla program başlayacak. HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Riha Milletvekili Ömer Öcalan konuşacak. Konuşmaların ardından sanatçı Baran Bozyel, sahne alacak. Yine dengbêjler, Mereş merkezli depremde hayatını kaybedenler için kilamlar seslendirecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.