Gever'de barış konseri

Gever'de barış konseri

Yüksekova YDG-M tarafından düzenlenen ve Kürt müziğnin sevilen sesleri Mehmet Atlı ve Seyda Perinçek’in verdiği “Barış Konserine” binlerce kişi katıldı.

Haber: Zeki Dara - YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDG-M) tarafından bugün saat 16.00'da düzenlenen ve Şemdinli yolu üzeri Cihangiroğlu Apartmanı karşısında verilen barış konserine büyük ilgi vardı.

“BARIŞ ÇİFT TARAFLI ATEŞKESLE OLUR”


Konser öncesi kısa bir konuşma yapan YDG-M üyesi Rojhat Özkan, barışa katkı sağlamak için böyle bir organizasyonu düzenlediklerini vurgulayarak, “Biz Kürtler barış için her zaman ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Barışn gelişebilmesinin temel şartı çift taraflı ateşkesin sağlanmasıdır. Umarım bu konserimiz barışa vesile olur.”dedi.

“GENÇLERLE BARIŞI HAYKIRIYORUZ”

Daha sonra söz alan DTP Yüksekova İlçe Başkan Vekili Arif Karay, gençlerle barışı hakırdıklarını belirterek, "Barış sadece Kürtleri değil Türkiye'de yaşayan bütün halkları ilgilendiren bir kavramdır. Herşeye rahmen barışı haykıran biz oluyoruz. Bu konserle barışı gençlerimiz barış için net bir şekilde mesajlarını vermiştir. Son günlerde gündemde olan ve gittikçe gündemi meşgul eden Kürt sorununun çözümü konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır”dedi.

“BARIŞ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR BİRAN ÖNCE ATILMALI”

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Reşit Güneç ise barışın ve demokrasinin inşası için toplandıklarını belirterek, “Barışa ve demokrasiye katkı sunmak için burada toplandık. Barış bireyde başlar, aileyle devam eder ondan sonra topluma yayılır. Böylece kardeşlik ortamını sağlayabiliriz. Bu ülkede yaşayan herkes için demokrasi, insan hakları, özgürlük ve sosyal adalet şarttır. Bu şartlar bütün kesimler tarafından dile getiriliyor. Bu konser ile yine barışı haykırıyoruz. Hükümetin ve diğer tüm yetkililerin bu sesi duyması gerekir. Buna göre biran önce gerekli adımların atılması gerekir.”dedi.

Konser yüksekovalı genç ses sanatçıları Şoreş Gever ve Armanç'ın 2005 ile 2008 yılında çıkan olaylarda yaşamını yitiren gençler için besteledikleri parça ile başladı.

Daha sonra sahneye çıkan Kürt müziğinin sevilen sanatçısı Mehmet Atlı konser alanındaki çoğu genç bayan izleyicisine muhteşem anlar yaşattı.

Son oarak sahneye çıkan “Amara” parçası ile ün yapan Seyda Perinçek sevilen parçalarını geç saatlerce kadar seslendirdi.

Konser akşam geç saatlere kadar devam etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.