Gevaş Belediyesi Van Gölü'nü çöp olarak kullanıyor

Gevaş Belediyesi Van Gölü'nü çöp olarak kullanıyor

AKP'li Gevaş Belediyesi eliyle Van Gölü adeta çöp yuvası haline geldi.

VAN - Başta flamingolar olmak üzere birçok kuşa ev sahipliği yapan ve inci kefali balığının dünyada yetiştiği tek yer olarak bilinen Van Gölü, AKP'li Gevaş Belediyesi tarafından kirletiliyor. AKP'li belediye, Van Gölü kenarına attığı çöplerle büyük bir ekolojik tahribata neden oluyor. İlçenin çöplerini her gün UNESCO tarihi yapılar listesinde de yer alan Ahtamar Kilisesi'nin karşısında bulunan Van Gölü kıyısına boşaltan belediyeye ait çöp toplama araçları, bölge sakinleri tarafından görüntülendi. Belediye'nin bilinçsizce alana boşalttığı çöpler, rüzgarın etkisi ile çevreye ve göle karışıyor. 

Yurttaşların şikayeti üzerine çöp dökülen alanda inceleme yapan DTK Ekoloji Komisyonu üyeleri, AKP'li belediye tarafından bir doğa tahribatının yapıldığı tespitinde bulundu. Çöplerin dökülmesinden rahatsız olan çevre sakinleri ise gölün kirlenmesinin yanında çöplerin arazilerine de zarar verdiğini ve çöplerden yayılan kokunun dayanılmaz boyutta olduğuna dikkat çekti. 

Gevaş Belediyesi, yurttaşların şikayetlerine ise ilçe "çöp imha tesisi yokluğu"nu gerekçe gösteriyor. 

-1-082.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum